avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Er du oppdatert på nyheter innen lønn og personal?

av Anonymous (Oppdatert ‎26-09-2018 15:52 av Turi M Sorensen VISMA )

Alle som jobber med lønn og personal vet hvor viktig det er å kontinuerlig få med seg oppdateringer på lover og regler i faget, så vel som oppdateringer i systemet man bruker. I år er det flere viktige nyheter å få med seg. Hvordan skal du holde deg oppdatert?

 

Lønn og personal er et eget kompetanseområde som kan være krevende å holde seg oppdatert på. Selv om vi nå leverer A-melding hver måned, betyr ikke det at vi ikke lenger trenger oppdatering på lover og regler. Tvert imot så er nettopp disse oppdateringene minst like viktige nå.

 

Fremdeles spørsmål knyttet til A-meldingen

Vi opplever at flere lønnsmedarbeidere stadig har spørsmål rundt A-meldingen, knyttet til blant annet nullmelding, feriepenger og OTP (pensjon). LTO-kodene som utgikk ved A-meldingens inntreden og ble erstattet av beskrivelser og spesifikasjoner, er også et tema det blir knyttet flere spørsmål til. Dette viser at selv om vi nå har brukt A-meldingen i noen år, har ikke alle full kontroll på den helt enda.

 

Les også: Lønnsart og kode i A-meldingen.

 

Nye regler for personvern

I år er det også flere store nyheter innen lønn og personal som det er viktig å få med seg. Visste du for eksempel at det i 2018 innføres nye regler for personvern? Da blir personvernloven nemlig erstattet av en EU-forordning, og med den kommer nye prinsipper og regler som vil påvirke både offentlige og private virksomheter. Har du kontroll på hva dette vil bety for din virksomhet?

 

Les også: Nye regler for personvern i Norge.

 

Digitalisering av sykemeldinger og sykefravær

Videre kommer det store endringer når det gjelder sykemeldinger og sykefravær. NAV vil bort fra papiret og er nå godt i gang med digitaliseringen av sykemeldinger og sykefraværsoppfølging. Hva har dette å si for den sykemeldte? Og hva har det å si for arbeidsgiver?

 

Øvrige nyheter

Andre nyheter som kan nevnes er blant annet nye regler for tilbakebetaling av forskuddstrekk fra Kemneren, nyheter om diett og nye regler om arbeidstid.

 

Vi ser viktigheten av å holdes oppdatert på nettopp disse reglene, og derfor fortsetter vi å holde vårt mest populære seminar hvert år. I høst reiser vi rundt og holder Lønnsoppdatering 2017 i 15 byer i Norge, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. På seminaret skal vi sørge for at dere får oppdateringene dere trenger innen lønn og personal, samt en full gjennomgang av A-meldingen i Mamut. Plassene fylles opp fort, så sørg for å melde dere på før det blir fullt.

 

Finn din by og meld deg på her!

 

 

Mamut Lønnsoppdatering 2017.png