avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Å sende faktura på e-post koster jo ingenting? Eller?

(updated by Henrik Horn VISMA ‎23-01-2019 12:17 )

Etter at vi lanserte Visma Autoinvoice i Mamut, har vi sett en enorm økning i antall bedrifter som har tatt i bruk elektronisk fakturering på den nye løsningen. Vi nærmer oss 2000 bedrifter som benytter løsningen siden Juli 2018. Alikevel viser Vismas årlige undersøkelse blant norske bedriftsleder Visma Digital Index 2018, at norske bedrifter ligger bak våre sammenlignbare naboer i Norden.
På spørsmål av hvor stor andel av inngående faktura kommer elektronisk svarer norske bedrifter kun 43%. På utgående faktura sier besvarende bedriftsledere 45%. Det viser at vi ennå har en lang vei å gå.

 

Alle er enige om at det er mange fordeler med elektronisk fakturering, og en av Mamuts kunders utfordringer tidligere var den omstendelige løsningen for å komme i gang, og at den var såpass ustabil i bruk. Vår nye løsning Mamut Autoinvoice har vist seg å være vesentlig enklere å bruke og en mye mer stabil løsning. Dette bekreftes av at så mange kunder nå tar i bruk mulighetene til å bli mer digitaliserte og effektive med Autoinvoice for Mamut.

 

Fortsatt så møter vi enkelte motargumenter for eksempel “å sende en faktura på e-post koster meg ingenting”. Denne påstanden mener vi ikke er riktig og kan bruke følgende statistikker, men også konkrete eksempler, for å bekrefte. Under ser dere purre og inkassograd for de forskjellige måtene å levere fakturaer på. Merk spesielt forskjellen mellom efaktura/EHF og e-post. Den første viser mellom bedrifter, den andre viser faktura til privatpersoner..


Slide faktutra til bedrifter purring.PNG

 

 

 

Slide faktura til konsumenter purring.PNG

 

Konklusjonen er at vesentlig flere fakturaer som sendes per e-post purres. Disse betales ikke i tide og må følges opp videre manuelt. Dette har en høy kostnad, i tillegg til at det påvirker bedriftens likviditet.

 

Det er flere årsaker til dette. E-posten har gått til feil person, e-posten blir fanget i søppelpostfilteret, eller man har kanskje arkivert e-posten og glemt den. Dette er så vanlig at det finnes aktører som tilbyr faktura per e-post som betalingsmetode på nettbutikker blant annet for å tjene penger på purregebyrer. Her er det mange eksempler på slike aktører.

 

Vi mener derfor bestemt at vi kan si at det er en kostnad ved å sende fakturaer per e-post om du sammenligner med å sende en elektronisk faktura/EHF, og at denne kostnaden er vesentlig høyere enn prisen per elektronisk faktura/EHF.

 

Ikke kommet igang med elektronisk fakturering i Mamut? Slik kommer du igang på ti minutter; Kom i gang med Mamut Autoinvoice

 

Har du en kommentar eller en annen oppfattelse? Kommenter gjerne under!