avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

20 år med daTax – memoarer fra et programvareliv

av Ole Torgersen (Oppdatert ‎08-11-2017 15:42 av Emilie Røed VISMA )

I dagens alltid tilgjengelige nettbaserte hverdag er det vanskelig å forestille seg at lokalt installert regnskapsprogram var noe av det heiteste man kunne anskaffe seg på 90-tallet. Nettopp derfor er det på sin plass med en liten avstikker ned minnenes skogsti. Her er historien om daTax.

Reisen fra daTax Software til Mamut 

Jeg stiftet bekjentskap med daTax i 1996, som den gang var en liten gründerbedrift med fem ansatte. Slagordet til den spreke nykommeren var å forenkle bedrifters hverdag, en filosofi som fort ble selve nerven i både utvikling og kommunikasjon, og som fremdeles står sterkt i virksomheten i dag.   

Som ansvarlig for utviklingen av daTax de siste 20 årene, har mitt fokus vært å sørge for at programmet er enkelt og tilpasset våre kunders tilbakemeldinger og behov. Det er ikke uten grunn at daTax vant PC World sin “best i test” 10 år på rad. Det gode arbeidet ble lagt merke til. 

 

I 2000 skjøt utviklingen virkelig fart, idet daTax ble kjøpt opp av Mamut. Samme filosofi ispedd langt mer ressurser gjorde at vi kunne gjøre store forbedringer, og for alvor bringe daTax inn i rampelyset. Et nytt navn og en velfortjent makeover senere, var programmet klar til å erobre regnskapsverden, som Mamut daTax. 

(daTax Totaløkonomi tilbake i 2000)

Nettbasert erstatning med solid bakkekontakt 

Mamut ble kjøpt opp av Visma for 6 år siden. Her var det allerede etablert en sterk nettbasert tronearving i småbedriftsmarkedet; Visma eAccounting. Som en del av Visma-familien ble fokuset dermed todelt; fortsatt drive produktutvikling av daTax, men også overføre funksjonalitet og fagkompetanse til Visma eAccounting. 

 

Det er ingen tvil om at et nettbasert regnskapsprogram har mange fordeler, som en lokalt installert løsning ikke kan matche. Tilgang når som helst og hvor som helst, ingen installasjoner eller oppdateringer å tenke på. Dette er fremtiden. Vi har derfor besluttet å øke satsingen på Visma eAccounting – og har kunnskapen, folkene og erfaringene fra daTax med oss på laget. 

Dere er fortsatt i trygge hender 

Det å forenkle bedrifters hverdag stiller krav til både funksjonalitet og tilgjengelighet. Visma eAccounting rustes opp til både å erstatte daTax og samtidig imøtekomme fremtidens behov. Tiden har derfor kommet for å si takk for 20 fine år med daTax og takk til alle kunder for gode tilbakemeldinger – dette har holdt oss skjerpet og fremoverlent. Fortsett med det når vi nå ønsker dere velkommen til neste generasjons regnskapsføring med Visma eAccounting. 

 

Lykke til med overgangen – vi er her for å hjelpe deg! 

Hilsen Ole Torgersen & resten av daTax-teamet