Mine områder

Logg inn Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"
Visma AutoCollect
avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 

Slik bruker du AutoCollect

Visma - Inaktiv bruker
Ønsker du å lære mer om AutoCollect, eller er det noen funksjoner i AutoCollect du ikke har helt under huden? Vi har laget tre videoer som steg for steg gir deg en enkel innføring i Visma AutoCollect.
  • I videoen under lærer du hvordan du aktiverer AutoCollect i Visma Business

 

 

  • I videoen under lærer du hvordan du sender purringer til Visma Collectors. Du lærer også hvordan du legger inn purrefritak og hvordan du rydder i reskontroer.

 

  • I videoen under gir vi en innføring i den daglige bruken av AutoCollect, samt forklaring av fanene og funksjonene i AutoCollect. Se tilleggsinformasjon under video.

 

Viktig informasjon vedr. bilagsart 199

Korrigeringer

Korrigeringer for å få matchet poster i reskontro utføres ALLTID med bilagsart 199. Opprett ny bunt og før bilagene på nytt. NB! Motref MÅ fylles ut ved å punche motref. direkte.

Tapsføringer

Når en faktura som er sendt til purring eller inkasso gjennom Visma AutoCollect skal avskrives, bokføres denne mot hovedbokskonto "Tap på fordringer" med bilagsart 199 - Korrigering Visma AutoCollect. Poster på kunde ført med bilagsart 199 vil ikke bli sendt sammen med øvrige OCR-innbetalinger til Visma Collectors.

Bokføring Tapsføring

Disse bokføres mot hovedbokskonto "Tap på fordringer" med bilagsart 199 - Korrigering Visma AutoCollect.Poster ført med denne bilagsart vil ikke bli rapportert som innbetalinger til Visma Collectors, og videre oppfølging av kravet vil fortsette hos dem.

Gjør som eksempelet nedenfor, men benytt kredit "Tap på fordringer" med bilagsart 199