Mine områder
Hjelp

Aktiveringsnøkler for året 2018

av Anonymous (Oppdatert ‎25-06-2018 08:26 ( )

Nå er tiden kommet for å oppdatere med årets aktiveringsnøkkel. I år sender vi kun ut aktiveringsnøkler.

 

Nye nøkler blir sendt ut til alle kunder som ikke har aktivert tidligere. Disse sendes vanligvis ut til enten daglig leder, lønningsansvarlig eller økonomiansvarlig.

 

Vi vil sende ut fortløpende fra nå og frem til 19. mai. Alle kunder skal innen 20. mai ha mottatt nødvendige filer. Aktiveringskoder sendes per produkt. Har du flere produkter som ikke er aktivert vil du få flere koder tilsendt.

 

Hvordan oppdaterer jeg systemet med ny nøkkel?

 

Om dere har versjon 5.30 eller nyere av Visma Business, har dere en «online lisens» og kan oppdatere selv. Dette gjøres ved å gå til hjelpemenyen øverst til høyre i programmet (spørsmålstegn øverst til høyre) og deretter til undermenyen Lisens. Her vil du finne en knapp som heter Lisens og du vil få opp et skjermbilde med din lisensinformasjon.

 

Nederst på dette skjermbildet finnes en knapp for å oppfriske lisensen. Visma Business sjekker med lisensserveren om det er noen nyere lisensinformasjon og henter denne. Du må være tilkoblet internett for at dette skal fungere.

 

I eposten med oppdatert lisensnøkkel ligger det informasjon om hvordan dere skal legge denne inn i systemet. Ny systemnøkkel legger du inn i tabellen "Systemopplysninger". Denne tabellen finner du i Visma Utforsker (Ctrl+o) og er organisert under "Tabeller-Felles-Bedrifter". Kopier innholdet i vedlagte fil, og lim innholdet inn i feltet "systemnøkkel".

 

For dere som har produktet Importfilter og/eller Paperless. Kommer disse nøklene i egen epost.

 

Har du spørsmål i forhold til dette. Kan du stille spørsmålene din her.

 

Om du ønsker hjelp med oppdatering av lisens. Ta kontakt med din forhandler for support.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"