Mine områder
Hjelp

Viktig melding ved fakturering i Visma Business via AutoInvoice

av Anonymous
I malklienten til Visma Business Regnskapsbyrå viser det seg at det ligger en feilaktig verdi=1 i feltet "Bankforbindelse" (BankCon) for valuta 47 (NOK) i tabellen "Valuta" (Cur).

Malklienten "Norfirm.txt" benyttes av Visma Business ved opprertting av nye klienter.  I tillegg benyttes også malklienten "Norfirm_privat.txt" av mange regnskapsbyrå ved oppretting av klienter som ikke er aksjeselskap.  

Det betyr sannsynligvis at de fleste klienter på din Visma Business installasjon har dennne verdien i det aktuelle feltet. Dette vil dog kun skape problemer for de klienter som fakturerer i Visma Business og som benytter Autoinvoice (som alle bør gjøre).  

Årsaken til problemet er at bankforbindelse=1 ikke eksisterer i Visma Business.  Det blir dermed oversendt et blankt bankontonummer til AutoInvoice i stedet for det riktige. 

Alle aktive klienter bør derfor sjekkes og korrigeres for denne feilen, men det har altså ingen umiddelbar betyding for andre klienter enn de som i dag benytter AutoInvoice.  
Husk dog at det er lett å glemme dette når AutoInvoice senere skal aktiveres.  Det er derfor kanskje lurt å rette det med en gang.

Alle malfirma vil bli oppdatert i neste versjon av Visma Business Regnskapsbyrå og standard Visma Business, men det vil selvsagt bare hjelpe ved oppretting av nye klienter etter at oppgradering er foretatt.

Vær oppmerksom på det samme også kan være tilfelle i nylig opprettede klienter i standard Visma Business, da malklientene er samordnet mellom de to Visma Business versjonene fra og med versjon 11.00. 

3 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"