Mine områder
Hjelp

Visma Business Regnskapsbyrå 14.10.0 er nå releaset og klar for nedlastning

av Anonymous (Oppdatert ‎06-01-2020 12:38 ( )

Vi vil her spesielt nevne følgende:

 

Automasjonsprosjektet.
I versjon 14.01 ferdigstilte vi det såkalte automasjonsprosjektet som nå betegnes som "automasjonsprosessen".
I versjon 14.10.0 kommer det viktige påbygginger til automasjonsprosessen i forbindelse med overføring av faktura fra Visma Document Center til Visma Business.

Automasjonsprosessen berører svært mange av elementene i Visma Business produktlinje:

  • Visma Business
  • Visma Document Center
  • Visma.net Autoinvoice
  • Visma.net Approval
  • Visma.net AutoPay
  • Visma Scanner

I release notes for Visma Business Regnskapsbyrå under avsnittene "Nyheter Visma Business Regnskapsbyrå 14.01.2" og "Nyheter Visma Business Regnskapsbyrå 14.10.0" har vi beskrevet prosessene detaljert.

 

Godkjenn og betal:
En viktig del av automasjonsprosessen er den nye funksjonen "Godkjenn og betal".  Det betyr at den som godkjenner fakturaer i Visma.net Approval samtidig også kan godkjenne fakturaene for betaling. Forutsetningen er da at vedkommende har rettidheter til å godkjenne for betaling i Visma.net AutoPay og at utbetalingsavtalen i AutoPay er merket av for "Godkjenn og betal".
Mange har etterspurt denne funksjonen.   I skrivende stund er dessverre funksjonen "Godkjenn og betal" truet av nye restriksjoner fra bankene.  Bankene krever krever nå å vite ekstakt identitet på den personen som godkjenner betalinger slik at det kan kontrolleres mot rettighetsregisteret i nettbanken.  Per i dag kan dette, slik bankene hevder, kun oppnås ved at all betalingsgodkjenning skjer inne i nettbanken.  Dette er ikke holdbart for storpartnen av våre brukere.

Visma jobber derfor nå aktivt sammen med bankene for å få på plass en løsning som alle kan leve.  Vi håper å ha en slik avtale på plass i løpet av kort tid med implementering en eller annen gang i 2020.

I mellomtiden kan "Godkjenn og betal" aktiveres på alle eksisterende avtaler i Visma.net AutoPay, men ikke på helt nye avtaler. 

Visma Business bankavstemming:

Visma Business Bankavstemming er en helt ny og unik løsning der Visma.net AutoPay er motoren for løpende innhenting av kontoutskiftsdata fra bank til Visma Business uten manuelt arbeid.  
Vi håper at så mange som mulig begynner å se på løsningen med en gang selv om noe logikk rundt komplekse avstemminger ennå mangler.   Det håper vi å få på plass i versjon 15.00 våren 2020.

 

Andre nyheter:
Selv om automasjonsprosessen og bankavstemmingen er de viktigste nyhetene høsten 2020 er det også mange andre nyheter som bør noteres.

Les derfor release notes for både standard Visma Business og Visma Document Center i tillegg til release notes for Visma Business Regnskapsbyrå.

 

Slik får du tilgang til versjonen: 

  1.     Vær innlogget i Community
  2.     Klikk på "Nedlastinger" på høyre side på produktområdet ditt i Community
  3.     Klikk "Logg inn" på siden du kommer til (er under utbedring så du slipper å gjøre dette) 
4 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"