Mine områder
Hjelp

Jobb mer effektivt med dine kunder i Visma eAccounting

av Emilie Røed (Oppdatert ‎02-07-2018 08:35 av Emilie Røed VISMA )

Effektivt og sømløst samarbeid

For at både du og din kunde skal jobbe mest mulig effektivt i Visma eAccounting er det viktig at du er kjent med de mulighetene som finnes i løsningen. Ved å følge disse tipsene tror vi både du og dine kunder vil få en forbedret opplevelse av programmet - og ikke minst spare mye tid og få bedre flyt på prosessene.

 

Motta fakturaer elektronisk

Be leverandørene om å sende fakturaene elektronisk (EHF) eller til din elektroniske adresse via vårt mottakssenter. Da kommer fakturaene direkte inn i Visma eAccounting og ligger klare for å sendes til godkjenning og bokføring under Utkast. Orginalbilaget ligger vedlagt og leverandøren opprettes dersom den ikke ligger inne fra før. Bruk sekunder fremfor minutter på å registrere en inngående faktura. Les mer om mottak av faktura.

 

Send fakturaer til godkjenning

Skal kunden godkjenne inngående fakturaer? Send de til godkjenning  - så kan kunden enkelt godkjenne med et klikk i mobilappen. Kunden får varsel i appen når det er nye fakturaer som må godkjennes, og kan da velge mellom om å godkjenne og å avvise. Dersom den avvises må det legges til en kommentar. Dersom fakturaen godkjennes vil den samtidig bokføres automatisk. Raskt og enkelt. Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play.

 

Automatiser bankavstemmingen med bankintegrasjon

Med toveis bankintegrasjon sendes alle transaksjoner fra nettbank til Visma eAccounting. Betalinger tilhørende fakturaer vil bli matchet automatisk, og øvrige transaksjoner må avstemmes. Ved opprettelse av en inngående faktura sendes denne til nettbank for utbetaling. Du slipper å mase på klienten om å få tilsendt kontoutskrifter og regnskapet er alltid oppdatert! Les mer om bankintegrasjon og bankene som støttes.

 

Ta bilde av kvitteringer og fakturaer med Scanner- appen

Be dine kunder om å laste ned Visma Scanner appen til å ta bilde av kvitteringer og papirfakturaer. Kunden knipser bare bilde så fort kjøpet er gjort og sender det til Visma eAccounting. Kunden kan kaste kvitteringen og du får varsel i Visma eAccounting om nye bilag å bokføre. Bildet vil automatisk matche seg mot tilhørende transaksjon i Kasse og bank. Appen er tilgjengelig i App Store og Google Play.

 

Rapporter til kunden via Visma Økonomioversikt

Last opp ferdig avstemte balanse- og resultatrapporter. Kunden får tallene grafisk fremstilt, samt oversiktlig oppsett med månedsvise kolonner i rapportene. Slipp å få masse spørsmål om grunnlag for de forskjellige postene da kunden lett kan drille seg ned på bilagsnivå og åpne opp bildevedlegg. Skulle det allikevel være spørsmål kan dere begge kommunisere direkte i løsningen. Les mer om Visma Økonomioversikt.

 

Fortsatt usikker på hva du må gjøre for å jobbe mer effektivt med kunde? Kontakt vår support for regnskapsførere på tlf 214 92 426 eller regnskapsforer@visma.com