Mine områder
Hjelp

Endringer i oppdatering 30 til Visma Finale versjon 34 for 2021/2022

av Hermod Gundersen (Oppdatert ‎11-08-2022 21:19 av Hermod Gundersen VISMA )

Visma - EA - Bj++rvika jan 2013 1850.jpgHer er en oversikt over endringer i Visma Finale Årsoppgjør, Driftsmidler, Rapportering og Konsolidering i denne oppdateringen til versjon 34 for inntektsåret 2021 og perioderegnskaper for 2021/2022:

 

Oppdatering 30:

Avstemming av MVA for terminer i 2022: Rettet et problem med nullstilling av regneark ved avstemming i tilfeller der data ikke er hentet fra Altinn.

 

30a: Fortsatt mulig å hente batch oppgaver fra 2021 fra klientoversikten. Oppgaver for 2022 må p.t. hentes på en og en klient fra avstemmingsbildet.

 

Oppdatering 29:

Rettet et problem med manglende utfylling av beløp fra MVA-oppgaver i Altinn, slik at felt i regneark blir stående uten verdi og tidligere perioder fremstår som nullstilt.

 

Problemet oppstår under produksjon av selve regnearkdata, slik at det for å rette opp problemet, er tilstrekkelig å foreta ny en avstemming av MVA-konto uten å hente data på nytt fra Altinn.

 

Oppdatering 28 / 28a:

Henting av MVA-oppgaver for 2022 til avstemming av merverdiavgift. MVA-oppgaver hentes fra Altinn på den enkelte klient ved å trykke på Altinn-symbolet inne i avstemmingsfunksjonen.

 

Henting av MVA-oppgaver benytter en ny påloggingsmekanisme som man får opp i nettleseren, og man logger seg på med ID-Porten, Denne påloggingen er kun gyldig for henting av MVA-oppgaver. Pålogging brytes hvis nettleser lukkes, slik at man eventuelt må gå gjennom pålogging på nytt hvis man skal hente MVA-oppgaver på flere klienter.

 

Oppdatering 28a er samme som oppdatering 28, men retter et problem enkelte hadde med innlasting av oppdatering.

 

Oppdatering 27:

Rettet et problem med at header på rapporter i noen tilfeller viser byrånavn angitt i sist innsendelse av søknad om utsettelse, og ikke byråopplysninger fra byråinformasjon.

 

Oppdatering 26:

En endring i overføring til Visma Periode & År: Eksportfilen viser årstall for eksport-data, 

 

Oppdatering 25:

Teknisk oppdatering av regnskapsintegrasjon mot Uni Økonomi. 

 

Oppdatering 24 og tidligere oppdateringer:

Opplysninger om oppdatering 24 og tidligere oppdateringer finner du her.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"