avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Nye krav til informasjon på faktura

av Carine Næss
Fra 7. september er det nye krav til informasjon på salgsdokumenter. Blant annet skal ordet ”Foretaksregister” fremkomme på dokumentet hvis dere er registrert i foretaksregisteret. Hvis selskapet er under avvikling skal også dette fremkomme på salgsdokumentet.

Endringene i kravene til informasjon på salgsdokumenter kan du lese mer om hos NARF.

Hvordan løses dette i Visma Global?

1. Til endelig versjon av 7.70 ( versjonen som blir distribuert til kunder), som er neste hovedversjon, så vil vi lage et nytt tekstfelt på ”Firmaopplysinger. Der kan kunder som trenger det skrive inn ordet ”Foretaksregister” også om de er under avvikling. Dette feltet vil bli lagt inn på standard salgsdokumentene til versjon 7.70.

Versjon 7.70 er planlagt distribuert til alle kunder i første kvartal 2013.

Hvordan løse dette?

1. De aller fleste kunder har egendefinerte fakturaer og andre salgsdokumenter så dette vil uansett ikke bli løst uten endring på de blankettene dere bruker. Dette må dere få bistand fra deres konsulenter på.

Et tips kan jo være og bare skrive inn ordet ”foretaksregisteret” inn i feltet for ”Mva.reg.nr” på Firmaopplysninger. Bruker dere feltet så legger dere det etter nummeret. Hvis dette da kommer fint frem på blanketten, så er jo alt ok. Alternativt må dere få deres konsulent til og tilpasse blankettene dere benytter.

Bruker dere ikke ”mva.reg.nr” feltet fra før, og dette ikke ligger på blanketten deres, så må dere få bistand til dette fra deres konsulent dersom dere ikke får til dette selv.
"Mva.reg.nr" feltet vil legges inn på alle standard blanketter på 7.70.

NB! Bruker dere AutoInvoice må dere legge ordet ”Foretaksregisteret” i feltet ”Mva reg.nr” for at dette skal komme i AutoInvoice Filen.