Mine områder
Hjelp

Visma Global versjon 15.10/15.10.1 er nå lansert

av Merete Guttulsrød Andersen1

En av den største nyheten du vil finne i denne versjonen er Bankavstemming. I tillegg har vi flere nye forbedringer som vi håper kan være nyttig for deg som bruker av systemet. Her får du en oversikt over de viktigste forbedringene. Husk å lese versjonsbrevet for utdypende informasjon om denne versjonen. Versjonen er tilgjengelig på nedlastingssiden både for våre partnere og kunder.

 

 

Bankavstemming

Bankavstemming er en rutine for å hjelpe deg å avstemme hovedbokstransaksjonene for bankkontoen i Visma Global mot kontoutdragstransaksjonene fra banken. Forutsetter integrasjon med Visma AutoPay.

bankavsemming.png

 

Autopay innstillinger samlet under Visma.Net instillinger

Oppdater bunt direkte ved utbetalingsretur for remittering er flyttet fra remitteringsoppsettet.

Nå må du sette sett kryss i Visma.net innstillinger, hvis du ønsker at bunter opprettes under innlesning av utbetalinger fra AutoPay skal oppdateres direkte.

 

Oppslag AutoInvoice med organisasjonsnummer

Ved registrering av organisasjonsnummer på kunden så gjøres det oppslag mot AutoInvoice. Sjekk av organisasjonsnummer vil ikke lenger lagre ugyldig GLN-nummer i feltet for GLN under kundens faktura-adresse. Dersom feltet ikke inneholder et 13-sifret GLN-nummer, vil dette ikke bli inkludert når den elektroniske fakturaen (Visma UBL og Visma XML) blir generert.

 

Tilbudsordre

Du kan nå opprette tilbudsordre direekte fra kundekortet. Dette gjøres da fra Grunndata>kunderelatert skjermbilde. Når kunde er valgt, deretter høyre musetast og velg «Nytt tilbud».ny kunde.png

 

Sende faktura på nytt til AutoInvoice

Fra fakturakopi skjermbildet så er det nå mulig å resende fakturaer som allerede er sendt til AutoInvoice. Det er mulig å sende faktura på nytt dersom den av ulike årsaker har feilet og ikke ligger i Aktiv Edi Sentral. Nå kan du velge å sende til AutoInvoice på nytt og xml filen vil da genereres. Knappen «Send til AutoInvoice» vil kun være aktiv dersom det er en faktura som er registrert med en Edi-profil.

 

AI.png

 

Visning av statistikk

På Artikkelrelatert og på Leverandørrelatert, fanen Statistikk, er visningen av innkjøpsordre forbedret i forhold til å vise innkjøpsordre når du dobbeltklikker eller klikker på + for å se innkjøpsordrene.

 

Antall linjer vist i remitteringsforslag

I versjon 15.0x vistes maks 100 rader i Remittering>Rem. forslag. Dette er korrigert.

3 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"