Mine områder
Hjelp

Bankintegrasjon i Visma eAccounting

Koble nettbank til regnskap 

Å avstemme banken er en tidkrevende men nødvendig oppgave. Det er også fort gjort å glemme en transaksjon og gjøre feil. Med en automatisk bankintegrasjon blir jobben mye enklere. Alle transaksjonene dine i nettbank overføres til regnskapet helt automatisk. Du får bedre kontroll, og det beste av alt - regnskapet er alltid oppdatert. Du sover bedre om natten og kan bruke mer tid på det som faktisk betyr noe - nemlig bedriften din!

Slik fungerer det

Visma eAccounting henter automatisk alle transaksjoner fra nettbanken din hver eneste dag. Transaksjonene som er overført finner du i Kasse og bank i programmet. Her vil som oftest innbetalinger og utbetalinger matche seg automatisk mot fakturaene de tilhører. Dersom du benytter KID vil de alltid matches. Resten av transaksjonene som ikke tilhører en faktura må du avstemme selv. Fordelen er at beløp, referanse og dato allerede ligger der - så du trenger kun å velge hvordan transaksjonen skal bokføres til ditt regnskap.

bank-integration-kontoutskrift-gif-1200x628.gif

En annen stor fordel med bankintegrasjonen er at den er toveis. Det innebærer at dersom du oppretter en faktura fra leverandør vil denne automatisk dukke opp i nettbanken innen 15 minutter. Betalingsinformasjonen er ferdig utfylt - du trenger kun å godkjenne. Fakturaen utbetales så automatisk ved forfall.

Kom i gang

For å benytte bankintegrasjon til Visma eAccounting må du ha bedriftsnettbank og inngå en avtale med banken din. Når dette er i orden må du aktivere bankintegrasjonen under Innstillinger - Kasse og bankkonto - Aktiver bankintegrasjon.

 

Banker som støttes

Visma eAccounting støtter i dag automatisk bankintegrasjon til de aller fleste banker. Det varierer litt fra bank til bank hvor mange og hvilke type kontoer som støttes. Det koster ikke noe ekstra for bankintegrasjon hos oss, men medfører som oftest en kostnad fra banken. Se oversikt og bestill bankintegrasjon.

 

Vi støtter i tillegg import av kontoutskrift fra alle banker. Les mer om funksjonen. 


Bli mer effektiv og ta i bruk bankintegrasjon du også! Kontakt gjerne vår kundeavdeling om du har spørsmål.

24 Kommentarer