avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Bankintegrasjon i Visma eAccounting

av Emilie Røed (Oppdatert ‎09-04-2020 13:33 av Sandra Couling VISMA )

Koble nettbank til regnskap 

Å avstemme banken er en tidkrevende men nødvendig oppgave. Det er også fort gjort å glemme en transaksjon og gjøre feil. Med en automatisk bankintegrasjon blir jobben mye enklere. Alle transaksjonene dine i nettbank overføres til regnskapet helt automatisk. Du får bedre kontroll, og det beste av alt - regnskapet er alltid oppdatert. Du sover bedre om natten og kan bruke mer tid på det som faktisk betyr noe - nemlig bedriften din!

Slik fungerer det

Visma eAccounting henter automatisk alle transaksjoner fra nettbanken din hver eneste dag. Transaksjonene som er overført finner du i Kasse og bank i programmet. Her vil som oftest innbetalinger og utbetalinger matche seg automatisk mot fakturaene de tilhører. Dersom du benytter KID vil de alltid matches. Resten av transaksjonene som ikke tilhører en faktura må du avstemme selv. Fordelen er at beløp, referanse og dato allerede ligger der - så du trenger kun å velge hvordan transaksjonen skal bokføres til ditt regnskap.

bank-integration-kontoutskrift-gif-1200x628.gif

En annen stor fordel med bankintegrasjonen er at den er toveis. Det innebærer at dersom du oppretter en faktura fra leverandør vil denne automatisk dukke opp i nettbanken innen 15 minutter. Betalingsinformasjonen er ferdig utfylt - du trenger kun å godkjenne. Fakturaen utbetales så automatisk ved forfall.

Kom i gang

For å benytte bankintegrasjon til Visma eAccounting må du ha bedriftsnettbank og inngå en avtale med banken din. Når dette er i orden må du aktivere bankintegrasjonen under Innstillinger - Kasse og bankkonto - Aktiver bankintegrasjon.

 

Banker som støttes

Visma eAccounting støtter i dag automatisk bankintegrasjon til de aller fleste banker. Det varierer litt fra bank til bank hvor mange og hvilke type kontoer som støttes. Det koster ikke noe ekstra for bankintegrasjon hos oss, men medfører som oftest en kostnad fra banken. Se oversikt og bestill bankintegrasjon.

 

Vi støtter i tillegg import av kontoutskrift fra alle banker. Les mer om funksjonen. 


Bli mer effektiv og ta i bruk bankintegrasjon du også! Kontakt gjerne vår kundeavdeling om du har spørsmål.

24 Kommentarer
Klaus Langenberg
CONTRIBUTOR *
av Klaus Langenberg

Planlegger dere integrasjon mot Nordea i lik linje som DNB er integrert? - Er klar over at NOrdea transaksjonene lar seg importere manuell...mvh kl

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei @Klaus Langenberg

 

Ja, det gjør vi. Men vi er avhengig av at Nordea gjør noen endringer for at det skal være mulig. Følg dette ønsket for siste nytt angående nye bankintgerasjoner. 

 

Mvh

Emilie Røed 

Treinwreck
CONTRIBUTOR **
av Treinwreck

Er det noe på gang med bankene i Eika-systemet enda, tro?

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei @Treinwreck

 

Vi har påbegynt arbeidet med EIKA- bankene. 

 

Mvh

Emilie Røed 

Veitainvest
CONTRIBUTOR *
av Veitainvest

Hei 🙂 så da er det like før Aasen sparebank fungerer opp mot eAccounting ? Mvh Bjørn Emil Riksvold

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei @Veitainvest 

 

Tentativ lansering er juni 🙂

 

Mvh

Emilie Røed 

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

@Veitainvest  - glemte å nevne at vi støtter manuell import om du ikke var klar over det. Dette vil være et godt alternativ til den automatiske integrasjonen er på plass 🙂 

 

Les mer: https://community.visma.com/t5/Brukertips-i-Visma-eAccounting/Import-av-kontoutdrag-fra-Eika-Gruppen... 

Tjommi
CONTRIBUTOR *
av Tjommi

Er det planlagt noen integrering for betaling av mva, forskuddsskatt og arbeidsgiver avg? Slik at man slipper å legge dette inn manuelt i nettbanken.

Henrik Horn
VISMA
av Henrik Horn

Hei Tjommi!

 

Vi har ennå ikke begynt designet av hva som skal dekkes av bankintegrasjon mot lønn, så man kan si at det ikke er planlagt, men heller ikke noe som utelukkes. Det som er mest trolig er at første utgave av en slik integrasjon vil være primært for utbetaling av lønn til ansatte, så ta det derfra. Dette er et godt ønske, men vi kan ikke si så mye enda da bankintegrasjon mot lønn fortsatt er et godt stykke unna. 

 

Vennlig Hilsen
Henrik Horn
Product Manager - Visma Mamut AS

 

 

Cecilia Molander1
CONTRIBUTOR **
av Cecilia Molander1

Sparebanken Sogn og Fjordane, er  det ein bank de vil integrere?

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei @Cecilia Molander1,

 

Vi er snart klare med bankintegrasjon til Sparebank Sogn og Fjordane. Vi driver å beta-tester nå, så om testingen går fint kan det tenkes vi lanserer før sommeren. 

 

Mvh

Emilie Røed 

Cecilia Molander1
CONTRIBUTOR **
av Cecilia Molander1

Det høyres bra ut. Takk for svar. 

😃

danowr
CONTRIBUTOR *
av danowr

Når er det oppe og går med bankintegrasjon opp mot Eika`s system? 

Cecilia Molander1
CONTRIBUTOR **
av Cecilia Molander1

Då skal eg gå inn og sjekke om det fungerer med Sparebanken Sogn og Fjordane. Takk for melding. 🙂 

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei,

 

Her kommer en oppdatering:

  • Vi har lansert integrasjon til Sparebanken Sogn og Fjordane
  • Ser ut til at EIKA er klar om ca. 2 uker (vi driver fortsatt med beta-testing på et utvalg brukere) 

Mvh

Emilie Røed 

Progile
CONTRIBUTOR *
av Progile

Hei,   

 I Norge vil kundene av alle store bankene, DNB og Sb1 få tilgang til de nye tjenestene som PSD2 åpner for fra 14. september 2019.

Det skal være mulig å bruke konto og betalings api for bedrifts kunder for tredjeparts aktører. Er det noe Visma eAccounting skal bruke for å integrere betaling og kontointegrasjon?

av JanHelgeEikrem

Hei @Progile ,

Ja, støtte for PSD2 i Visma mot ulike banker, inkl Visma eAccounting er noe vi ser på. Mer informasjon vil komme på et senere tidspunkt. Slik dette er nå, ser vi ikke at det vil kunne erstatte dagens funksjonalitet og muligheter med den automatiske bankintegrasjonen Visma eAccounting har mot de bankene vi støtter i dag, se oversikt. Så langt vi kan se, vil det være en "light" variant av dagens direkte bankintegrasjon.   

 

Hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager

Irina Søberg
CONTRIBUTOR *
av Irina Søberg

Hei

Må Visma være oppkoblet 24/7 for at integrasjon skal fungere mot bank ?

av JanHelgeEikrem

Hei @Irina Søberg,

Bankintegrasjon omtalt her, gjelder for Visma eAccounting, som er et skybasert program som "alltid" er på nett og vil være koblet mot bank så sant denne er aktivert i programmet og nødvendig avtale er inngått med din bank. For direkte bankinegrasjon er denne aktiv, eller ikke.  Alternativet til direkte bankintegrasjon er manuell import av kontoutdrag fra banken. 

Irina Søberg
CONTRIBUTOR *
av Irina Søberg

Hei

Har benyttet bankintegrasjon (DNB) siden Februar 2020.

Fungerer i utgangspunktet veldig greit med et unntak:

Forklarende tekst på importerte linjer er så mangelfull at man må printe ut kontoinformasjon fra bank og bruke denne parallelt med med fanen kasse/bank for å få fullstendig oversikt.

Kan dette løses med en bedre importrutine ?

av JanHelgeEikrem (Oppdatert ‎27-11-2020 11:46 av JanHelgeEikrem VISMA )

Hei @Irina,

Vi kan dessverre bare presenterer det vi får i filen fra DNB i feltet for "Beskrivelse". Det kan være slik at det ligger mer informasjon pr linje i nettbanken enn det vi får informasjon om i filen. Når det er sagt, har vi pr i dag to ulike integrasjoner mot DNB, kunder med integrasjon før og etter 12.august. De (deriblandt du) har en direkte integrasjon mellom DNB og eAccounting. Kunder med integrasjon etter 12.august, har den "nye" integrasjonen i nye ISO format filer, så noe forskjell på info kan det der være.

Vi planlegger sammen med DNB en migrering av alle gamle integrasjons avtaler (fra før 12.august 2020) over til nytt ISO-format ila januar 2021. 

Så jeg må be om at du har litt tolvmodighet til januar, da også din avtale blir migrert for da å se om informasjon om betalinger i nytt ISO-format blir bedre 🙂 Men igjen, også i dette formatet, så vil vi bare kunne eksponere den informasjonen DNB deler med oss i filformatet, men det er nok litt bedre.

 

Vennlig hilsen,

Jan Helge Eikrem, Product Manager 

Krzysztof Klimczuk
CONTRIBUTOR **
av Krzysztof Klimczuk

Hei

Min Bankintegrasjon fungerer ikke fra 24.02.2021. Fra 17.02.2021 er det mange feil i "Avstem kasse og bank".

Jeg vet ikke hvem som betalte meg med KID. Hver dag skriver jeg og ringer til Visma eAccounting Support. Jeg hører hver dag at problemet mitt blir løst. Når? Firmaet mitt kan ikke fungere. Dette er veldig irriterende.

Vennligst hjelp.

 

av Lisa Rognerud

Hei @Krzysztof Klimczuk ,

 

Jeg kontakter deg direkte for å få fikset dette problemet.

 

Mvh Lisa Rognerud, Visma eAccounting Support

Inge_Bø
CONTRIBUTOR *
av Inge_Bø

Hei.

Kommer det snart integrasjon mot Sbanken?

Inge