Mine områder
Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Hjelp

Effektiviser fakturaflyten - send e-faktura

av Emilie Røed (Oppdatert ‎10-04-2020 10:38 av Sandra Couling VISMA )

Lei av at kundene dine ikke betaler i tide? Bruker du mye tid på purring og oppfølging? Bruk mindre tid på fakturaadministrasjon ved å sende fakturaen direkte til dine kunders nettbank, Vipps eller økonomisystem.

 

Visma eAccounting + Visma AutoInvoice

Visma AutoInvoice er en tjeneste for å sende fakturaer elektronisk mellom Visma eAccounting og andre økonomisystemer og nettbanker. Som bruker av Visma eAccounting (Tilgjengelig i variantene Faktura/Smart/Pro) har du allerede denne tjenesten.

 

Du har to muligheter for sending av e-faktura i Visma eAccounting:

  • Send eFaktura til dine privatkunders nettbank eller Vipps
  • Send elektronisk faktura (EHF) til dine kunders økonomisystem

 

Send elektronisk faktura til dine privatkunder

Det blir stadig mer vanlig at privatkunder ønsker å motta fakturaer direkte i nettbank. Ved å benytte AutoInvoice sendes fakturaen direkte til nettbanken eller Vipps der alt kunden trenger å gjøre er å godkjenne fakturaen for betaling. Dette øker sannsynligheten for at kundene dine betaler i tide med rett beløp og at du slipper å sende purringer. Les mer om eFaktura til privatpersoner.

 

Send elektronisk faktura til bedrifter

Sending av elektronisk faktura til bedrifter innebærer at fakturaen sendes direkte til dine kunders økonomisystem. For offentlige bedrifter er det et krav at fakturaene skal sendes elektronisk (EHF). Stadig flere privatbedrifter foretrekker også å få fakturaen direkte inn i deres økonomisystem, så de slipper bruke tid på manuell fakturahåndtering. Velg “Send som AutoInvoice” neste gang du skal fakturere en bedriftskunde - så blir fakturaflyten bedre for både kunden din og deg.

 

Les mer i blogginnlegget “Derfor bør du ikke sende faktura på e-post”.

 

Se gratis webinar om elektronisk fakturering - sending og mottak.