avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Elektronisk fakturering i Visma eAccounting

av Emilie Røed (Oppdatert ‎10-01-2020 10:04 av Kaj Sjursen Kleveland VISMA )

Gjør deg kjent med mulighetene for elektronisk fakturering i Visma eAccounting og fordelene dette har for en mindre bedrift.

Automatisert fakturering for småbedrifter

Sitter du med den oppfatning av at elektronisk fakturering kun er for større bedrifter? Elektronisk fakturering er kanskje enda viktigere for små bedrifter som gjerne har begrenset med ressurser. Bakgrunnen for dette er veldig enkel. Elektronisk fakturering sparer deg for både tid og penger da du unngår manuell administrasjon ved fakturering. I tillegg gir det bedre kontroll og kan gi kortere kredittid da fakturaene som oftest betales til rett tid og med rett beløp. 

 

Viktigste fordeler ved bruk av elektronisk fakturering: 

  • Kostnads- og ressursbesparende
  • Automatisk og enkelt
  • Større kontroll
  • Bedre likviditet og kortere kredittid
  • Miljøvennlig

Nysgjerrig på hvor mye tid og penger du kan spare? Test vår kalkulator.  

Visma eAccounting + Visma AutoInvoice

Visma AutoInvoice er en tjeneste fra Visma som innebærer at du kan sende og motta fakturaer elektronisk mellom Visma eAccounting og andre økonomisystemer og nettbanker. Som kunde av Visma eAccounting er du allerede opprettet som bruker av tjenesten AutoInvoice.

Ved bruk av AutoInvoice i Visma eAccounting har du fire muligheter. Du velger selv hvilke av mulighetene du ønsker å ta i bruk.

 

Komplett mulighet for elektronisk fakturering: 

  1. Sende elektronisk faktura til bedrifter (EHF)
  2. Motta elektronisk faktura fra andre bedrifter
  3. Sende elektronisk faktura til privatpersoner rett i nettbanken (eFaktura)
  4. Skanning av leverandørfakturaer 

1. Sending av elektronisk faktura til bedrifter (EHF)

Sending av elektronisk faktura innebærer at fakturaen sendes fra Visma eAccounting direkte til dine kunders økonomisystem. For offentlige bedrifter er det et krav at fakturaene skal sendes elektronisk. Det er også stadig flere private bedrifter som ønsker å motta fakturaen elektronisk ettersom de får øynene opp for verdien dette gir.

Les mer om hvordan du kommer i gang med elektronisk fakturering.

 

2. Mottak av elektronisk faktura

I Visma eAccounting kan du motta elektroniske fakturaer fra dine leverandører. Dette innebærer at leverandørfakturaen sendes direkte inn i programmet og havner som et Utkast. Der ligger den klar for bokføring og original faktura ligger som et vedlegg til utkastet.

Les mer om mottak av elektronisk faktura.

 

3. Send elektronisk faktura til dine privatkunder 

Det blir stadig mer vanlig å sende faktura til privatkunder som eFaktura. Dette innebærer at fakturaen sendes direkte til nettbanken til kunden eller til Vipps, fremfor per post eller epost der alt kunden trenger å gjøre er å godkjenne denne. Dette øker sannsynligheten for at kundene betaler i tide, og vil derfor gi bedriften en bedre likviditet. Ved å tilby e-faktura fremstår også din bedrift som mer profesjonell.

Les mer om eFaktura til privatpersoner.

 

4. Skanning av leverandørfakturaer

Det er fortsatt mange bedrifter som sender faktura som PDF eller papirfaktura via post. For å unngå manuelle rutiner kan disse fakturaene skannes inn i Visma eAccounting. Dine leverandører sender fakturaene til oss der de skannes og omgjøres til elektroniske fakturaer, som sendes videre til Visma eAccounting klare for bokføring.

Les mer om Visma AutoInvoice Scanning.

Les om Tønsberg Automobilklubb sine erfaringer ved bruk av eFaktura.

Les mer om de ulike mulighetene og priser her.