avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Ny og bedre skattemodul til Visma eAccounting

av Emilie Røed (Oppdatert ‎11-03-2021 18:18 av Emilie Røed VISMA )

I lengre tid har vi jobbet med å kunne tilby en bedre skattemodul til Visma eAccounting. Nå er den endelig her! 

 

Å levere årsoppgjør er noe alle bedrifter må, og fra 2022 må alt innrapporteres fra et økonomi- eller årsoppgjørssystem. I tillegg vil det komme endringer i skjemaene som skal gjøre det enklere for deg å rapportere inn skattemelding og næringsoppgave. Alle endringer som kommer fremover vil selvfølgelig bli støttet i skattemodulen. Du kan lese mer om endringene på Skatteetaten sine sider. 

 

Forbedret modul for innlevering av 2020 

Visma eAccounting har i lengre tid hatt en skattemodul for innlevering av årsoppgjør og skatteskjemaer for både ENK og AS. I forbindelse med endringene som kommer, og etter å mottatt innspill fra dere, har vi nå lansert en forbedret modul. Den nye modulen er tilgjengelig for innlevering av skatt og årsregnskap for 2020. Modulen kommer i helt ny drakt, i tillegg til at vi har lagt inn noe mer funksjonalitet og et rapportsenter. 

 

Flere skatteskjemaer 

Modulen inneholder alle de vanligste skjemaene. Om du har brukt skattemodulen tidligere vil du også oppdage at det har kommet til noen nye skjemaer. Som tidligere hentes tall fra regnskapet, og du sender enkelt skjemaene og årsregnskapet rett til Altinn. Husk at du må inn i Altinn og signere etter innsending. 

 

forslag1.JPG

Bedre arbeidsflyt 

I modulen har vi lagt opp til en flyt så det skal være enkelt for deg å gå gjennom de ulike stegene du må ta stilling til. Vi har implementert kontroller med logiske sjekker som varsler om endringer må gjøres før innsending. Jobb deg gjennom skjemaene, kontroller og send inn.

 

skatt1.JPG

Støtte for skatteberegning 

En nyhet er at vi nå støtter skatteberegning i modulen. Dette gjelder både for ENK og AS. Modulen tar resultatet før skatt og ser på alt av tillegg, fradrag og endring i midlertidige forskjeller der du ender opp med et regnskapsmessig resultat etter skatt. Modulen hjelper deg også med automatisk bokføring med disponering av under-/overskudd, eventuelt betalbar skatt og korrigering av egenkapital. Bare husk å eksportere sluttposteringene når du er ferdig, så vil alt være oppdatert i Visma eAccounting. 

skatt2.JPG


Kom i gang

Når du skal i gang med årsoppgjøret anbefaler vi deg å sjekke ut denne siden. Her finner du en guide og kan melde deg på webinar som tar deg stegvis gjennom modulen. Om du ikke har skattemodulen men ønsker å ta den i bruk, kan den aktiveres under Utvidelser i din Visma eAccounting. 

 

Lykke til med årsavslutningen!