avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Registrer innkjøp på farten med Visma eAccounting

av Emilie Røed (Oppdatert ‎10-04-2020 10:46 av Sandra Couling VISMA )

Vært å handlet inn til bedriften eller bestilt noe fra en leverandør? Da er det ingen grunn til å bruke mye tid på å registrere disse manuelt. Ta i bruk mulighetene du har i Visma eAccounting og bruk mindre tid på regnskapet. 

 

Registrer kvittering 
Fått en kvittering? Da er det ingen grunn til å samle på denne. Ta frem mobilen, åpne Visma Scanner mobilappen, ta bilde av kvitteringen og send til regnskapet. Tolkefunksjonen i appen gjør at du slipper å fylle inn opplysningene selv. Bare knips og se over før du sender til Visma eAccounting - det hele er gjort på et par sekunder. 

 

2017-08-31-v2.gif 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neste gang du eller regnskapsføreren din logger seg inn i Visma eAccounting ligger bildet av kvitteringen under Kjøp - Vedlegg. Du kan bokføre kvitteringen fra Vedlegg eller fra Kasse og Bank dersom du har bankintegrasjon eller laster opp kontoutdraget. Om du avstemmer banktransaksjonen fra kjøpet i Kasse og Bank, vil programmet automatisk matche denne med bildet du tok. Fullfør registreringen ved å bruke bokføringsforslagene eller velg selv fra kontoplanen og bokfør.

 

automated-matching-GIF.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Last ned mobilappen Visma Scanner fra App Store eller Google Play for å ta bilde av kvitteringene dine. Om du allerede har appen - sjekk at du har oppgradert til siste versjon. 

 

Registrer faktura fra leverandør 
Den mest effektive måten å motta en leverandørfaktura er elektronisk (EHF). Da sendes fakturaen direkte til programmet og ligger klar for bokføring under Kjøp - Utkast. Du får selvfølgelig et varsel når nye fakturaer er mottatt. Leverandøren opprettes automatisk og kontering foreslås. Originalbilaget ligger vedlagt slik at du kan se raskt over før du bokfører - og hele prosessen krever kun et par sekunder og ett eneste klikk fra deg som bruker.

 

NO_MA_eA_Electroni_invoicing_Receiving_400_400 (1).gif

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dersom du benytter bankintegrasjon sendes fakturaene til nettbanken for godkjenning og utbetales ved forfall. Utbetalingen matcher seg så automatisk mot rett faktura i programmet og den blir registrert som betalt. 

 

Aktiver tjenesten AutoInvoice for å motta fakturaer elektronisk. Les mer om tjenesten.

 

Husk å be dine leverandører om å sende fakturaene elektronisk! Se tips til hvordan. 

 

Lyst til å lære mer? Se gratis webinar!

 

2 Kommentarer
Miriam11
CONTRIBUTOR **
av Miriam11

Er enig at det er mest effektiv å motta bilde av kvittering som scannes/ tolkes via mobil app eller leverandørfaktura som mottas elektronsik ( EHF), dette gjør at alt av bilag blir arkivert elektronisk. Jeg lurer på om det finnes mulighet til å skrive ut bilagene på en effektiv måte ved å sortere etter dato/ periode eller konto når det trenges for eks. ifbm bokettersyn eller avgrenset kontroll for MVA sånn at det er ikke behov å lage fysisk bilagsperm.

Emilie Røed
VISMA
av Emilie Røed

Hei @Miriam11

 

Godt å høre du er enig! 

 

Foreløpig er det ingen smidig måte å få ut alle vedleggene på. Dersom du skulle få bokettersyn har vi egen gratis lesetilgang til dette formålet. 

 

Til info har vi også akkurat startet arbeidet med å forbedre oversikten over "vedlegg" - så denne vil bli betydelig enklere å navigere seg rundt i enn i dag. 

 

Mvh

Emilie Røed