avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn

Logg inn eller registrer en ny bruker for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

DNB lanserer regnskapsgodkjente betalinger

(updated by Ramon H. Iversen VISMA ‎26-06-2020 15:33 )

Med henvisning til hvitvaskingsloven innførte flere banker på slutten av 2019 krav om ettergodkjenning i nettbank. Kravet gjaldt alle betalingsløsninger i Norge, inklusiv Visma.net AutoPay.

 

Visma har sammen med de ulike bankene jobbet for å fortsatt gjøre det mulig å forhåndsgodkjenne/regnskapsgodkjenne betalinger man sender til bank slik at man unngår ettergodkjenning i nettbank.  Det handler om å sjekke at den som har godkjent betalingene i ERP-systemet, også er registrert og legitimert i gjeldende bank og har godkjenningsrett for den valgte kontoen. På denne måten vil systemet sørge for at Hvitvaskingsloven etterleves. Hovedsaklig handler det hele om å identifisere brukeren bak betalingstransaksjonen.

 

Viser til vår artikkel i februar der vi informerte om at Visma og DNB har kommet fram til en løsning der man kan godkjenne utbetalinger fra økonomisystemet via Visma.net AutoPay.

 

Prosjektet har gått som planlagt og den nye løsningen ble denne uka lansert fra DNBs side. Alle parter er i sluttfasen på prosjektet, og regner med å ha dette klart for full levering i løpet sommeren. 

 

Vi kommer tilbake med mer informasjon om de operasjonelle endringer ny løsning vil medføre, samt hva hver enkelt må gjøre av evt. endringer i oppsett og avtaler. Det vil fra Visma og DNBs side bli tilrettelagt for flytting til ny løsning slik at alle kunder så smertefritt som mulig er over på ny løsning innen 1. desember 2020.

 

Kan orientere om at for nye bestillinger i integrert digital bestillingsportal som DNB og Visma releaset i slutten av april, vil du som kunde på samme tidspunkt få et valg om å benytte regnskapsgodkjente betalinger.