Mine områder
Hjelp

Handelsbanken - Ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎12-10-2021 13:22 av Gunn Herstad VISMA )

Denne artikkelen tar for seg hva som må forberedes både ovenfor Handelsbanken og i forhold til oppsett i økonomisystemet, samt i henholdsvis Visma AutoPay 3 og Visma.net AutoPay.

 

Hva innebærer dette i praksis og hva må forberedes?

Dette innebærer at nye avtaler vil kreve identifisering av godkjenningsbruker i Visma.net AutoPay, og at gamle avtaler i enten Visma AutoPay3 eller Visma.net AutoPay må flyttes over til ny løsning. Handelsbanken vil fra og med 1. juni 2021 kreve identifisering av godkjenningsbruker for eksisterende avtaler i nytt format i Visma.net AutoPay, og samme dato lanserer Visma.net AutoPay ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) for ovennevnte bank. 

 

Krav til ettergodkjenning/identifisering av godkjenner trer i kraft 1. september 2021 for alle avtaler uavhengig av format.

 

I tillegg må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har nødvendig fullmakt i bank til å belaste kontoer tilknyttet avtalen.

 

Ved godkjenning av første betaling, benyttes totrinnskontroll og deretter identifisering med BankID. BankID-identifiseringen er gyldig i 90 dager før ny identifisering kreves. Ny identifisering vil også kreves ved endring på Visma.net AutoPay-brukerens brukernavn eller passord. Husk å akseptere knytning mellom BankID og bruker.

 

RGB-BankID.png

 

Eksisterende Visma.net AutoPay-avtaler

Er avtalen satt opp mot Handelsbanken er bankavtale OK og man må påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). Dette valget vil kun bli tilgjengelig på avtaler satt opp direkte mot bank.

 

Er avtalen i Visma.net AutoPay satt opp med bank: "Evry (gammelt format)" må bankavtale konverteres til korrekt format hos Handelsbanken for å kunne benytte regnskapsgodkjent betaling. Ny avtale registreres manuelt i Visma.net AutoPay. Husk først å deaktivere eksisterende avtale.

 

Avtaler med gammelt format vil fungere som før fram til 1. september 2021.

 

Eksisterende Visma AutoPay-avtaler (AutoPay3) og Dir.rem avtaler

Den nye løsningen for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) vil ikke bli mulig på disse avtalene. Avtaler satt opp mot Evry i AutoPay 3 vil få ettergodkjenning i nettbank fra og med 1. september 2021. Dir.rem avtaler i Handelsbanken via Mastercard Payment Service (tidligere Nets) vil fungere som i dag ut november 2021.

 

Visma AutoPay-avtaler (AutoPay 3)

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. Disse avtalene må deretter registreres i Visma.net AutoPay og samtidig påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). 

 

I tillegg må Handelsbanken sørge for at avtalen er satt opp på riktig format.

 

Dir.rem avtaler Mastercard Payment Service (tidligere Nets)

Dir.rem avtaler i Handelsbanken via Mastercard Payment Service (tidligere Nets) vil fungere som i dag fram til 30.november 2021. Handelsbanken anbefaler å avslutte bruk av Direkte Remittering, og i stedet ta i bruk integrasjon via NettBedrift Pluss.

 

For avtaler med integrasjon mot NettBedrift Pluss må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. I tillegg må man bestille helt ny regnskapsgodkjent betalingsløsning hos Handelsbanken som registreres i Visma.net AutoPay. 

 

Følgende må være på plass før ny avtale i Visma.net AutoPay kan registreres:

  • Klient/selskap må være opprettet i Visma.net AutoPay
  • Tjenesten Visma.net AutoPay må være aktivert på alle klienter/selskap

Les mer om hvordan dette gjøres på Visma Community for enkeltselskap eller flere selskap samtidig.
Se denne artikkelen: Oppstart Visma.net AutoPay med Visma Business


Alternativ til å manuelt opprette bankpartner og KID-oppsett, når tidligere AutoPay 3-avtaler
eksisterer (ref. pkt. 2 og 3 i avsnitt Oppsett Visma Business i artikkelen det henvises til ovenfor), kan
man i stedet benytte en veiviser man finner i Visma AutoPay 3. Beskrivelse av veiviser finnes i Visma
Community i denne artikkelen: Veiviser AutoPay3 v 3.3.13

 

(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Den nye egenskapen er den samme som brukes av Sparebank 1 og er omtalt i følgende brukertips og brukes til å velge om man ønsker regnskapsgodkjente betalinger (ta bort hake), eller ettergodkjenning i nettbank (sett på hake).

 

2020-11-26_07-51-19.jpg

 

Hva med fremmedmerket konto?

Ikke mulig med regnskapsgodkjente betalinger på fremmedmerkede kontoer.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"