Mine områder
Hjelp

Innføring av obligatorisk totrinnskontroll i Visma.net AutoPay

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎15-05-2020 19:50 av Ramon H. Iversen VISMA )

Vi har i flere sammenhenger informert om at det vil bli obligatorisk totrinnskontroll for Visma.net AutoPay og i en lengre periode oppfordret alle å ta i bruk totrinnskontroll. 

 

Fra og med 12. februar 2020 ble alle nye selskaper uten avtaler opprettet med totrinnskontroll som standard. Les artikkel

 

På grunn av pandemi-situasjonen ble dato for innføring av obligatorisk totrinnskontroll i slutten av mars besluttet flyttet fra 1. april til 1. juni. Les artikkel.

 

1. juni nærmer seg derimot med stormskritt og alle oppfordres til å aktivere totrinnskontroll for alle sine Visma.net AutoPay-brukere i god tid før fristen. Viser til følgende guide for oppsett og bruk av totrinnskontroll, der vi beskriver hvilke trinn som må til for å komme igang med totrinnskontroll i Visma.net AutoPay, og gjelder også for eksisterende avtaler. Vi vil inne i Visma.net AutoPay fra og med 15. mai og framover legge ut følgende informasjon som kan leses av alle brukerne etter pålogging:

1skrå.png

Regnskapskontor

Regnskapskontor som har klienter med brukere på Visma.net AutoPay, bør være forberedt på at noen brukere ikke klarer dette på egen hånd eller ikke har dette klart til fristen 1. juni. Tips her er at dere parallelt sender en e-post til alle deres brukere med kobling til en enkel guide/video for oppsett og bruk av totrinnskontroll:

  • Oversikt over brukernes e-postadresser finner dere i Visma.net Admin - Brukere og roller. Klikk på Excel-knappen som da eksporterer brukerlisten til Excel.
  • I e-posten til kundene kan dere sende med link til en artikkel som inneholder en video som enkelt viser hvordan det settes opp og hvordan det virker.
  • Noen brukere og klienter har muligens allerede dette på plass, så greit å skrive en setning om at man i så tilfelle kan se bort fra henvendelsen.

 

Hvorfor ta i bruk totrinnskontroll?
Totrinnskontroll gir et ekstra lag med sikkerhet for ditt system som stadig flere benytter seg av og har blitt en sikkerhetsstandard når det kommer til nettbaserte tjenester. Visma er selvfølgelig ikke et unntak. Det gir deg det ekstra laget med sikkerhet dersom passord kommer på avveie.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"