Mine områder
Hjelp

Pareto Bank - Ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎26-05-2021 13:21 av Ramon H. Iversen VISMA )

Denne artikkelen tar for seg hva som må forberedes både ovenfor Pareto Bank og i forhold til oppsett i økonomisystemet, samt i henholdsvis Visma AutoPay 3 og Visma.net AutoPay.

 

Hva innebærer dette i praksis og hva må forberedes?

Dette innebærer at nye avtaler vil kreve identifisering av godkjenningsbruker i Visma.net AutoPay, og at gamle avtaler i enten Visma AutoPay3 eller Visma.net AutoPay må flyttes over til ny løsning. Pareto Bank vil fra og med 1. juni 2021 kreve identifisering av godkjenningsbruker, og samme dato lanserer Visma.net AutoPay ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) for ovennevnte bank.

 

Dersom man ikke har flyttet gamle avtaler over på ny løsningen innen 1. juni 2021, vil Pareto Bank kreve ettergodkjenning i nettbank.

 

I tillegg må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har nødvendig fullmakt i bank til å belaste kontoer tilknyttet avtalen.

 

Ved godkjenning av første betaling, benyttes totrinnskontroll og deretter identifisering med BankID. BankID-identifiseringen er gyldig i 90 dager før ny identifisering kreves. Ny identifisering vil også kreves ved endring på Visma.net AutoPay-brukerens brukernavn eller passord. Husk å akseptere knytning mellom BankID og bruker.

 

RGB-BankID.png

 

Eksisterende Visma.net AutoPay-avtaler

Er avtalen satt opp mot Pareto Bank er bankavtale OK og man må påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). Dette valget vil kun bli tilgjengelig på avtaler satt opp direkte mot bank.

 

Er avtalen i Visma.net AutoPay satt opp med bank: "Evry (gammelt format)" må bankavtale konverteres til korrekt format hos Pareto Bank, og ny avtale registreres manuelt i Visma.net AutoPay. Husk først å deaktivere eksisterende avtale.

 

Eksisterende Visma AutoPay-avtaler (AutoPay3) og Dir.rem avtaler

Den nye løsningen for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) vil ikke bli mulig på disse avtalene. Avtaler satt opp mot Evry i AutoPay 3 vil få ettergodkjenning i nettbank fra og med 1. juni 2021. Dir.rem avtaler i Pareto Bank via Nets vil inntil videre fungere som i dag.

 

Visma AutoPay-avtaler (AutoPay 3)

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. Disse avtalene må deretter registreres i Visma.net AutoPay og samtidig påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). 

 

I tillegg må Pareto Bank sørge for at avtalen er satt opp på riktig format.

 

Dir.rem avtaler NETS

Dir.rem avtaler i Pareto Bank via Nets vil fungere som i dag inntil videre, men banken anbefaler å avslutte bruk av Direkte Remittering, og i stedet ta i bruk integrasjon via Nettbank.

 

For avtaler med integrasjon mot nettbank må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. I tillegg må man bestille helt ny regnskapsgodkjent betalingsløsning hos Pareto Bank som registreres i Visma.net AutoPay. 

 

Følgende må være på plass før ny avtale i Visma.net AutoPay kan registreres:

  • Klient/selskap må være opprettet i Visma.net AutoPay
  • Tjenesten Visma.net AutoPay må være aktivert på alle klienter/selskap

Les mer om hvordan dette gjøres på Visma Community for enkeltselskap eller flere selskap samtidig.
Se denne artikkelen: Oppstart Visma.net AutoPay med Visma Business


Alternativ til å manuelt opprette bankpartner og KID-oppsett, når tidligere AutoPay 3-avtaler
eksisterer (ref. pkt. 2 og 3 i avsnitt Oppsett Visma Business i artikkelen det henvises til ovenfor), kan
man i stedet benytte en veiviser man finner i Visma AutoPay 3. Beskrivelse av veiviser finnes i Visma
Community i denne artikkelen: Veiviser AutoPay3 v 3.3.13

 

(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Den nye egenskapen er den samme som brukes av Sparebank 1 og er omtalt i følgende brukertips og brukes til å velge om man ønsker regnskapsgodkjente betalinger (ta bort hake), eller ettergodkjenning i nettbank (sett på hake).

 

2020-11-26_07-51-19.jpg

 

Hva med fremmedmerket konto?

Ikke mulig med regnskapsgodkjente betalinger på fremmedmerkede kontoer.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"