Mine områder
Hjelp

Sparebanken Vest - Ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎30-04-2021 16:28 av Ramon H. Iversen VISMA )

Denne artikkelen tar for seg hva som må forberedes både ovenfor Sparebanken Vest og i forhold til oppsett i økonomisystemet, samt i henholdsvis Visma AutoPay 3 og Visma.net AutoPay.

 

Hva innebærer dette i praksis og hva må forberedes?

Dette innebærer at nye avtaler vil kreve identifisering av godkjenningsbruker i Visma.net AutoPay, og at gamle avtaler i enten Visma AutoPay3 eller Visma.net AutoPay må flyttes over til ny løsning. Sparebanken Vest vil fra og med 1. april 2021 kreve identifisering av godkjenningsbruker. Visma.net AutoPay releaser RGB-løsning 6. april 2021. Dette betyr at betalinger mellom disse to datoene (påskedagene) må ettergodkjennes i nettbank.

 

Dersom man ikke har flyttet gamle avtaler over på ny løsningen innen 1. april 2021, vil Sparebanken Vest kreve ettergodkjenning i nettbank.

 

I tillegg må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har nødvendig fullmakt i bank til å belaste kontoer tilknyttet avtalen. 

 

Eksisterende Visma.net AutoPay-avtaler

Er avtalen satt opp mot Sparebanken Vest er bankavtale OK og man må påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). Dette valget vil kun bli tilgjengelig på avtaler satt opp direkte mot bank.

 

Er avtalen i Visma.net AutoPay satt opp med bank: "Evry (gammelt format)" må bankavtale konverteres til korrekt format hos Sparebanken Vest, og ny avtale registreres manuelt i Visma.net AutoPay. Husk først å deaktivere eksisterende avtale.

 

Eksisterende Visma AutoPay-avtaler (AutoPay3) og Dir.rem avtaler

Den nye løsningen for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) vil ikke bli mulig på disse avtalene. Avtaler satt opp mot Evry i AutoPay 3 vil få ettergodkjenning i nettbank fra og med 1. april 2021. Dir.rem avtaler i Sparebanken Vest via Nets vil ikke kunne benyttes fra og med 1. april 2021.

 

Visma AutoPay-avtaler (AutoPay 3)

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. Disse avtalene må deretter registreres i Visma.net AutoPay og samtidig påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). 

 

I tillegg må Sparebanken Vest sørge for at avtalen er satt opp på riktig format.

 

Dir.rem avtaler NETS

For slike avtaler må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. I tillegg må man bestille helt ny regnskapsgodkjent betalingsløsning hos Sparebanken Vest som registreres i Visma.net AutoPay. Dir.rem avtaler i Sparebanken Vest via Nets vil ikke kunne benyttes fra og med 1. april 2021.

 

Følgende må være på plass før ny avtale i Visma.net AutoPay kan registreres:

  • Klient/selskap må være opprettet i Visma.net AutoPay
  • Tjenesten Visma.net AutoPay må være aktivert på alle klienter/selskap

Les mer om hvordan dette gjøres på Visma Community for enkeltselskap eller flere selskap samtidig.
Se denne artikkelen: Oppstart Visma.net AutoPay med Visma Business


Alternativ til å manuelt opprette bankpartner og KID-oppsett, når tidligere AutoPay 3-avtaler
eksisterer (ref. pkt. 2 og 3 i avsnitt Oppsett Visma Business i artikkelen det henvises til ovenfor), kan
man i stedet benytte en veiviser man finner i Visma AutoPay 3. Beskrivelse av veiviser finnes i Visma
Community i denne artikkelen: Veiviser AutoPay3 v 3.3.13

 

(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Den nye egenskapen er den samme som brukes av Sparebank 1 og er omtalt i følgende brukertips og brukes til å velge om man ønsker regnskapsgodkjente betalinger (ta bort hake), eller ettergodkjenning i nettbank (sett på hake).

 

2020-11-26_07-51-19.jpg

 

Hva med fremmedmerket konto?

Ikke mulig med regnskapsgodkjente betalinger på fremmedmerkede kontoer.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"