Mine områder
Hjelp

Swedbank - Ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB)

av Gunn Herstad (Oppdatert ‎22-09-2021 15:45 av Gunn Herstad VISMA )

4.oktober 2021 innføres regnskapsgodkjente betalinger for Swedbank i Visma.net Autopay

 

Hva innebærer dette i praksis og hva må forberedes?

Dette innebærer at nye avtaler vil kreve identifisering av godkjenningsbruker i Visma.net AutoPay, og at gamle avtaler i enten Visma AutoPay3, eller Visma.net AutoPay, må flyttes over til ny løsning. Swedbank vil fra og med 4.oktober 2021 kreve identifisering av godkjenningsbruker, og samme dato lanserer Visma.net AutoPay ny løsning for regnskapsgodkjente betalinger (RgB) for ovennevnte bank. Dvs krav til ettergodkjenning/identifisering av godkjenner gjelder for alle avtaler uavhengig av format.

 

Man må sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har nødvendig fullmakt i bank til å belaste kontoer tilknyttet avtalen.

Dersom man har utfordringer vedrørende fullmakter, kontakt bank:

e-post: cm.swedbank.no , telefon: 23 11 62 50

 

Ved godkjenning av første betaling i Visma.net Autopay, benyttes totrinnskontroll og deretter identifisering med BankID. BankID-identifiseringen er gyldig i 90 dager før ny identifisering kreves. Ny identifisering vil også kreves ved endring på Visma.net AutoPay-brukerens brukernavn eller passord. Husk å akseptere knytning mellom BankID og bruker.

 

2021-09-20 14_01_07-Bekreft Betalinger.png

 

 

Eksisterende Visma.net AutoPay-avtaler

Er avtalen satt opp mot Swedbank er bankavtale OK og man må påse at riktig egenskap (*) for regnskapsgodkjente betaling er satt på avtalen i Visma.net AutoPay (dvs. ta bort hake hvis du ønsker RgB). Dette valget vil kun bli tilgjengelig på avtaler satt opp direkte mot bank.

RgB blir automatisk aktivert på avtalene i Visma.net Autopay 4.oktober

 

Er avtalen i Visma.net AutoPay satt opp med bank: "Evry (gammelt format)" må bankavtale konverteres til korrekt format hos Swedbank, og ny avtale registreres manuelt i Visma.net AutoPay. Husk først å deaktivere eksisterende avtale. Husk å endre både utbetalingsavtale og innbetalingsavtale samtidig.

 

Dir.rem avtaler Mastercard Payment Service

Dir.rem avtaler i Swedbank via Mastercard Payment Service (tidligere Nets) støttes ikke, kunder må benytte integrasjon via NettBedrift.

 

For avtaler med integrasjon mot NettBedrift må man sørge for at godkjenner i Visma.net AutoPay har fullmakt til konto i bankens nettbank. I tillegg må man bestille helt ny regnskapsgodkjent betalingsløsning hos Swedbank som registreres i Visma.net AutoPay. 

 

Følgende må være på plass før ny avtale i Visma.net AutoPay kan registreres:

  • Klient/selskap må være opprettet i Visma.net AutoPay
  • Tjenesten Visma.net AutoPay må være aktivert på alle klienter/selskap

(*) Ny egenskap på avtalen i Visma.net AutoPay

Den nye egenskapen er den samme som brukes av Sparebank 1 og er omtalt i følgende brukertips og brukes til å velge om man ønsker regnskapsgodkjente betalinger (ta bort hake), eller ettergodkjenning i nettbank (sett på hake).

2021-09-20 13_29_Ettergodkjenn i nettbank.png

 

Hva med fremmedmerket konto?

Ikke mulig med regnskapsgodkjente betalinger på fremmedmerkede kontoer.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"