Mine områder
Hjelp

Totrinnskontroll (2FA) på nye avtaler

av Ramon H. Iversen

Fra og med onsdag 12. februar 2020 vil nye selskaper uten avtaler bli opprettet med 2FA som standard. Dette er et av flere grep som nå gjøres for å ivareta strengere sikkerhetskrav, og et forsøk på å forberede brukerne på å ta i bruk 2FA før det snart blir gjort obligatorisk.


Bruk av 2FA alene vil ikke unngå bankenes nylige innføring av ettergodkjenning i nettbank, men vi jobber parallelt iherdig mot bankene med å finne en løsning som ivaretar også dette. Vi regner med å kunne orientere om dette i løpet av kort tid, men kan avsløre såpass mye at det ser ut til at vi får BankID-identifisering på brukernivå og ikke BankID-godkjenning på transaksjonsnivå. Mer info om dette kommer snart.

 

Fra og med 12. februar vil følgende tekst fremkomme første gang man kommer inn på godkjennings- eller administrasjonsbildet:

image (23).png

2FA aktiveres på selskapsnivå i det øyeblikket en ny avtale er lagret, og hver enkelt bruker må aktivere totrinnskontroll på brukerprofilen i Visma.net.


Viser til følgende guide for oppsett og bruk av 2FA, der vi beskriver hvilke trinn som må til for å komme igang med totrinnskontroll i Visma.net AutoPay. Denne guiden kan også brukes dersom du ønsker å aktivere 2FA på eksisterende avtaler.

 

Har du brukere hos klienter av ditt regnskapsbyrå som må aktivere 2FA, så gjelder punkt 2 i ovennevnte guide der det henvises til en enkel guide/video som byrået kan sende til de aktuelle brukerne.


Hvorfor ta i bruk totrinnskontroll?
Totrinnskontroll gir et ekstra lag med sikkerhet for ditt system som stadig flere benytter seg av og har blitt en sikkerhetsstandard når det kommer til nettbaserte tjenester. Visma er selvfølgelig ikke et unntak. Det gir deg det ekstra laget med sikkerhet dersom passord kommer på avveie.

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"