avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Kjent feil: Forespørsel Hovedbokstransaksjoner med mva viser samme avgift flere ganger

av Edvard Berntzen

Forespørselen Hovedbokstransaksjoner med mva skal kunne brukes til å avstemme mva på et firma. Vi har dessverre en feil som gjør at Avgiftspliktig beløp og Avgiftsbeløp vises på tre linjer istedenfor en. Merk: Selve avgiftsrapporten (som sendes til Altinn) vises riktig. 

 

Feilen påvirker bare kunder som har Logistikk, og som har avvik i innkjøpspris mellom varemottak og faktura. Av disse påvirker den først og fremst kunder som bruker Konto for innkjøpsprisavvik som allokeringsmetode på Innkjøpsinnstillinger (PO101000). Bruker man Lagerkonto som allokeringsmetode vil man unngå problemet på lagervarer, men evt. ikke-lagerførte varer på varemottak vil fortsatt skape problemet. 

 

allokeringsmodus innkjøpsprisavvik.png

 

Ved bruk av Konto for innkjøpsprisavvik føres avvik i kostpris mellom varemottak og faktura på en egen konto (standard: 1469). I tillegg sørger systemet for at mellomkontoen (standard: 2961) går i 0. Føringen gjøres på bunten for fakturaen. I eksemplet under hadde fakturaen Kostnad (totalkostnad) på 1100 kr, mens varemottaket sto med 1000 kr, altså differanse på 100 kr. 

 

avvik inngående faktura.png

 

bunt innkjøpsprisavvik.png

 

På forespørselen skal bare en av disse linjene vises med avgiftsinfo, men både den opprinnelige linjen og korrigeringslinjene vises med samme avgiftsinfo. 

 

Hovedbokstransaksjoner med mva.png

 

For å komme rundt dette kan man evt. eksportere forespørselen til Excel, og fjerne avgiftsinfo på linjene som ikke skal ha dette. Dette vil være nødvendig hvis man summerer tallene. Her kan man f.eks søke etter kontoen for innkjøpsprisavvik (standard: 1469) og fortløpende slette tallene på linjen for denne samt tilhørende linje med korrigeringsbeløpet (i dette tilfellet 100 kr).