Mine områder
Hjelp

Ny versjon av Visma.net ERP 19. Mai

av Mina Røisland1 (Oppdatert ‎24-05-2018 10:21 av Mina Røisland1 VISMA )

 

19. mai ble den nye versjonen av Visma.net ERP oppdatert

Last ned gratis webinar om høydepunktene her. 

 

Høydepunktene i den nye versjonen

Den nye versjonen kommer til å påvirke hverdagen til alle brukere av Visma.net ERP. Vi har derfor lagt ut informasjon om høydepunkter i den nye versjonen. Første del er hovedfokuset den nye navigasjonen som vil påvirke hverdagen til alle brukere. Deretter har vi lagt inn høydepunkter for både Finans og logistikk modulen.

 

Ny navigasjon

Å navigere handler om å finne fram. Mange av dere brukere av Visma.net ERP har gitt oss tilbakemeldinger om at dere synes det er vanskelig å finne fram i løsningen. Det er derfor en glede å kunne formidle at en av hovednyhetene i denne versjonen av Visma.net ERP, er at vi har forbedret måten du finner fram i løsningen på. Dette er gjort ved å implementere et helt nytt navigasjons konsept. Den nye navigasjonen bidrar til at du enklere og raskere finner frem til den funksjon du ønsker, og at du dermed jobber mer effektivt.

 

Den nye navigasjonen kommer til å påvirke hverdagen til alle eksisterende brukere av Visma.net ERP. Den rutinen, funksjonen eller skjermbildet som du tidligere fant ved å klikke deg gjennom et sett av menyer, er nå bare få klikk eller et søk unna.

 

Vi anbefaler alle brukere å gjøre seg kjent med den nye navigasjonen før 20. mai. Du finner de første videoene på hvordan den nye navigasjonen gjør deg mer effektiv her. Det kommer fler videoer løpende, så viktig at du abbonerer på brukertipset.

 

Se alle videoene om ny navigasjon her

 

 

Finans

 

Forbedring av inngående faktura prosess i forbindelse med avslutning av periode

Mange ønsker å stenge en periode og ikke tillate flere posteringer i perioden. I denne versjonen har vi forbedret rutinen for avslutning av periode, samt håndteringen av inngående fakturaer med fakturadato i stengt periode.

 

Les om hvordan du kan avslutte periode og overføre åpne fakturadokumenter til ny periode her.

 

Les om hvordan du kan behandle faktura i fakturainnboks på dokument i stengt periode her.Reversering av faktura med automatisk matching

Vi fortsetter med å forbedre rutiner slik at det det er enklere og ha en ryddig reskontro.

Les her om hvordan du i den nye versjonen kan kreditere en faktura og får kreditnota automatisk matc...

 

Nytt redigerings-program i Visma.net Approval

Når man konterer om en faktura eller kreditnota i Visma.Net Approval velger man fanen med navnet «Redigeringsprogram». Her ser man opplysninger om bilaget og dersom man er satt opp med endringsrettigheter har man mulighet til å kontere om dokumentet.

I denne versjonen er den tekniske komponenten som brukes i redigeringsprogrammet helt ny. Den nye komponenten bidrar til at redigeringsprogrammet skal være langt raskere enn tidligere. Støtten i forhold til flerklient håndtering er også forbedret.

 

Innleggelse av IB på reskontro uten oppdatering av hovedbok

Ved oppstart av nye klienter velger mange å legge inn åpningsbalansen i hovedbok. Samtidig legger mange inn åpen post på reskontro. I versjonen er det nytt parameter som gjør dette mulig å legge inn åpen post uten at hovedbok da blir registrert dobbelt.

 

Les mer om hvordan du kan gjøre dette her.Logistikk

I denne versjonen er forbedringene i logistikkdelen først og fremst rundt pris og utvidet enhetshåndtering.

 

Lagersted spesifikk prising

Hvor og hvordan en vare lagres kan være med å bestemme prisen på en vare. Med denne nyheten er det mulig å spore kostnad og bestemme pris på en vare basert på hvilket lager varen lagres på.

Les mer om prising per lagersted her.

 

Flere enheter per vare

Med utvidet håndtering av Alternativ ID kan denne brukes for å identifisere vare. Dette gir for eksempel muligheter for å knytte flere enheter mot en vare, og bidrar til bedre håndtering i forhold til registrering via strekkoder eller i forbindelse med integrasjon mot fagsystemer.

Les mer om hvordan du setter opp alternativ ID som identifikasjon av enheter her.

 

Prisimport

Med alternativ ID som identifikator for varen, kan dette også brukes til å effektivisere oppdateringer av priser eller import av prislister.

Les mer om import av prisliste med alternativ id som grunnlag for å identifisere varen her.

 

Pris og prisjustering per enheter

Skal enhetsprisen for boksen være den samme som for kassen? Ofte ønsker man at den ikke er det. Og når man skal gjøre prisjusteringer så er det kanskje enheten som er avgjørende for hvor mye prisen skal opp eller ned.

Les om hvordan dette løses i den nye versjonen av Visma.net ERP her.

 

Varegrupper med tilhørende undergrupper

Det kan du lese om her.

 

 

Gikk du glipp av første smakebiten på hva som kommer i den nye versjonen ta en titt på videoen under - publisert 22.03. 2018

  

Stay tuned!

 

Vennlig hilsen Customer Success, Visma Software AS

 

 

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"