Mine områder
Hjelp

6 steg byråledelsen bør ta for å lykkes med endring

av Anonymous (Oppdatert ‎10-08-2017 12:47 ( )

Som leder er du nødt til å implementere endringer på daglig basis. Hvordan bør du gå frem?

   

 

«Vi bør konsentrere oss om fremtiden, det er der vi skal være resten av livet.»

Mark Twain



Vet dine ansatte hvordan de skal respondere på usikkerhet, konflikt og uunngåelige distraksjoner? Som leder er du nødt til å implementere endringer på en daglig basis – endringer du mener er nødvendige for dine ansatte og byrået i sin helhet. Ofte er den største utfordringen å få de ansatte med på laget.

Slik går du frem:

 

1. Skap en veiledende prosjektgruppe

Endringsprosesser krever et ressurssterkt team. Å velge riktige ressurser er avgjørende for å oppnå ønsket effekt. Sørg for at personene som velges sitter på den kunnskap og egenskaper som skal til for å oppmuntre til engasjement, begrense motstand og skape eierskap blant sine kollegaer. 

2. Kommuniser tydelig hvorfor

Når den veiledende prosjektgruppen er på plass, er det på tide å fordele ansvarsområder og oppgaver blant medlemmene. Sørg for at alle er klar over hvem som har hvilke roller, og hvilke ansvarsområder, for å unngå dobbelt arbeid og feilkommunikasjon underveis. Slik setter du i gang teamet:

  • Definer hvem som skal gjøre hva, hvorfor og hvordan.
  • Etabler en konkret prosjektplan så de involverte medlemmene har den informasjonen og de tidsfrister de trenger.
  • Sørg for at support er lett tilgjengelig, så medlemmene i prosjektgruppen lett kan få bistand ved behov.

3. Sett tydelige mål

Reduser avstanden mellom ledelse og ansatte. Få ting er like viktig som at ledere tydeliggjør og kommuniserer et tydelig og tillitsvekkende bilde av fremtiden. Her er et par tips til hvordan ledelsen sikrer tydelig kommunikasjon som påvirker de ansatte positivt i endringsprosessen:

  • Kommunikasjon: Tydeliggjør forventninger og nøkkelbudskap på alle nivåer. 
  • Oppdater: Hold de ansatte informert og oppdatert. 
  • Vær tydelig: Kommuniser korte og konkrete budskap over tid, og ved behov.

4 Tilby opplæring 

I enkelte tilfeller motsetter de ansatte seg forandring. Når store forandringer påvirker det kjente, blir enkelte ansatte frustrerte. De vil motsette seg behovet for å lære seg deler av sin rolle på nytt, samt endre personlige rutiner. Å tilby de ansatte opplæring og kompetanseheving på nye områder vil bidra til å forenkle overgangen.

5: Sikre ansvarlighet

Ansatte som ikke tilpasser seg endring, må holdes ansvarlige. Start med en medarbeidersamtale. Ser man ikke forbedring i etterkant, må motviljen få konsekvenser. Dette gjelder for alle ansatte. Om enkelte slipper unna de nye rutinene, vil dette skape motvilje hos resterende ansatte.

«Lav omstillingsvilje betyr vanligvis frykt for det nye»

Philip Crosby, ledelsesteoretiker.

 

6. Bonus: Feire når målsetninger nås

Helt til slutt, ikke glem å sette pris på arbeidet som er lagt ned underveis i endringsprosessen. Å feire det bedriften har oppnådd sammen vil styrke fellesskapet – samt ruste bedriften for kommende endringsprosesser. Bedriften er nødt til å adoptere ny teknologi og nye endringer i fremtiden for å opprettholde egen verdiskapning og konkurranseevne. 

 

Last ned vår guide 6 steg byråledelsen bør ta for å lykkes med endring - og les hvordan du som leder...

 

Hvem vet hva slags teknologi regnskapsbransjen vil måtte ta i bruk i fremtiden? Spennende muligheter vil oppstå som en konsekvens av den digitale utviklingen. Vil du benytte deg av dem?