Mine områder
Hjelp

Er papirløst regnskap en utopi?

av Anonymous (Oppdatert ‎26-11-2019 14:54 ( )

Skrekkhistorien om klienten som kommer til regnskapsføreren sin med en bærepose full av papirer, er godt kjent. Kanskje har du følt det på kroppen selv.  

Gode løsninger gir smitteeffekt

I løpet av det siste tiåret har det skjedd store endringer i samfunnet vårt. Vi er alle blitt mer digitale og tilgjengelige på mange flater. Gode tjenester har gjort forbrukerne kravstore, og det gir smitteeffekt. Når man er vant til å bestille billetter via app, logge deg inn i systemer med BankID på mobil eller få svar via chat, forventer de seg samme opplevelse når de er i kontakt med regnskapsbyrået sitt. 

 

Smidige løsninger gjør oss bortskjemte. Vi blir vant til at ting går raskt og knirkefritt. Disse forventningene smitter naturligvis over på de andre produktene vi bruker - også regnskapsløsningene. Henger disse systemene langt etter, vokser både friksjonen og frustrasjonen. (Anette Mellby, Boston Consulting Group)

 

Les også: Visma Digital Index

Strategier for å forbli relevante

Kunden opplever ikke lenger samarbeidet med regnskapsføreren sin som en isolert leveranse, men som en del av et større økosystem. Hvor enkelt er det for dem å sende og motta informasjon fra regnskapsbyrået? Hvor friksjonsfritt er samarbeidet med regnskapsfører? Opplever de at rådføringen gir merverdi som forbedret likviditet? Med så store krav, må det utvikles strategier for å kunne levere godt over tid. Disse strategiene er også nødvendig for å holde seg foran konkurrentene. Teknologien åpner for at “hvem som helst” kan bli spesialister, og hvordan skal du bevare din relevans?

 

 

Vanskelige prioriteringer

Det er lett å gå seg vill i jungelen av gode råd. Særlig når man er mest komfortabel med å forholde seg til tall. I rapporten Visma Digital Index kan du finne mer informasjon om hvor digitale de ulike bransjene er og hvilke prosesser de fleste har digitalisert. Det gir også et innblikk i hvor du bør legge lista for dine leveranser, med tips og råd til hvordan å gå frem. 

 

Les Visma Digital Index her