Minun alueeni
Apu

Näin teen hyvityslaskun

13-10-2020 12:51
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 779 Näytöt

Hyvitylasku tulee luoda mikäli asiakkaalle on lähetetty virheellinen lasku ja lasku tulee kokonaisuudessaan hyvittää ja tilalle tulee tehdä uusi lasku. Tarvittaessa voidaan luoda myös osahyvityslasku jolla hyvitetään esimerkiksi asiakkaan reklamaation perusteella osa lähetetystä laskusta.

 

Hyvityslasku luodaan Passeli Laskutus-ohjelmassa seuraavasti:

1. Valitse Uusi lasku

uusi_lasku.png

2. Lähde luomaan laskua kuten loisit veloituslaskua. Valitse asiakas asiakaskortistosta,tai anna asiakkaan tiedot Laskutusasiakas kohdassa.

3. Valitse nimike nimikekortistosta TAI kirjaa hyvitettävän nimikkeen tiedot nimikeriveillä. Anna joko määrä TAI a-hinta kentässä negatiivinen arvo, jotta saat laskun loppusumman miinukselle.

 

uusi_lasku1.png

 

Osahyvityslasku tehdään täsmälleen samalla tavalla kuin hyvitettäisiin koko lasku. Huomioidaan vain että osahyvityksellä on annettu  negatiivisena arvona asiakkaan kanssa sovittu hyvitettävä summa tai merkataan määrä kentässä negatiivisellä arvolla määrä joka on sovittu hyvitettävän.

 

Jotta veloituslasku ja hyvityslasku ei jää reskontraan avoimiksi tulee hyvityslasku kohdistaa suoritukseksi veloituslaskulle. Löydät ohjeen hyvistylaskun kohdistukseen veloituslaskulle täältä: 

https://community.visma.com/t5/Passeli-Laskutus-kayttovinkit/Hyvityslaskun-kohdistaminen-veloituslas... 

 

 

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!