Minun alueeni
Apu

Postin lakko ja Visma Passelilta saatavien laskujen vastaanotto

14-11-2019 11:02
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 689 Näytöt

Mitä tapahtuu, jos lasku ei tule perille lakon vuoksi? 

 

Verkkolaskuihin ja sähköpostitse lähetettäviin laskuihin Postin lakko ei vaikuta, mutta postissa tulevat laskut ja maksuvaatimukset voivat viivästyä huomattavasti. Yritämme parhaamme mukaan huomioida lakon mahdolliset vaikutukset viivästyneisiin maksusuorituksiin. Lakon vuoksi myöhästyneistä maksusuorituksista emme tietenkään peri asiakkailta muistutusmaksuja tai viivästyskorkoja.  

 

Suosittelemme asiakkaitamme siirtymään viimeistään nyt verkkolaskutukseen tai sähköpostilaskujen lähettämiseen ja vastaanottoon.

Passeli Yritys-asiakkaat voivat lähettää pyynnön laskutustietojen muutoksesta laskutuksen sähköpostiin, osoitteeseen laskutus@passeli.com

Käsittelyn nopeuttamiseksi laitathan mukaan y-tunnuksesi sekä verkkolaskuosoitteesi tai sähköpostiosoitteesi, jonne laskut voidaan lähettää. Huomaathan, että voidaksemme lähettää laskun verkkolaskuna, tulee käytössämme teknisistä syistä olla myös postiosoite.

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!