Minun alueeni
Apu

Asiakkaiden tuonti Passeliin

21-08-2018 10:13 (Päivitetty 23-10-2019)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 650 Näytöt

 Mikäli sinulla on asiakaskortit perustettuna exceliin,voit näppärästi tuoda koko kortiston kerralla Passeli ohjelmaasi.

 

Toimi näin:

 

1) Luo excel tai tarvittaessa vain siivoa olemassa oleva excel tiedosto. Huolehdi että asiakastiedot ovat aina samalla rivillä asiakkaittain ja otsikot ja turhat rivit joita ohjelmaan ei voi tuoda on poistettu. Ohessa esimerkki kuva oikeanlaisesti muodostetusta excelistä.

 

astuonti.png              2)  Kun excel on valmis ja tarkastettu tallennetaan se "Tallenna nimellä" toiminnolla txt-muotoon valitsemalla muoto "Teksti (sarkainerotin).

 

astuonti1.png                

3) Asiakkaat tuodaan Passeliin valitsemalla Laskutus ja myyntireskontra-osio - "Kortistot"- Asiakkaiden tuonti txt-tiedostosta. Nimetään profiili ja valitaan ”Tiedoston muoto” kohtaan ”Merkkierottelu”. Valitaan Välimerkiksi ”;” eli puolipiste (luetteloeroitin). Valitaan ”Tiedoston kentät” kohtaan ne kentät mitä excel-tiedostossakin on. Valitaan ne siinä järjestyksessä kuin excelissä ne on luettuna vasemmalta oikealle eli esimerkissämme  , ”YTunnus" , ”Osoite” , ”Postinumero” jne. Tallennetaan profiili.

 

Profiilin luonti.png

 

4) Valitaan perusnäkymässä luotu profiili ja tuontitiedosto kohtaan haetaan koneelta ja  valitaan aikaisemmin luotu txt-tiedosto ja tarkistetaan ja valitaan tarvittavat muut päivitettävät tiedot. Ennen tuonnin aloitusta toiminnolla "Kokeilu" näet tuoko ohjelma tiedot omiin kenttiinsä oikein. Kun " Kokeilu" on suoritettu voit sulkea sen "Sulje" toiminnolla ja aloittaa perusnäkymässä varsinaisen tuonnin painamalla "Aloita".

 

Asiakkaiden päivitys txt tiedostosta osa 1.png

Asiakkaiden päivitys txt tiedostosta osa 2.png

 

Asiakkaiden tuonti on valmis kun ohjelma kertoo että asiakkaat on lisätty kortistoon.

Voit tarkistaa tuonnin jälkeen että asiakkaat löytyvät asiakaskortistosta.

 

 

 

 

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!