Minun alueeni
Apu

Näkymät hallintaikkunoissa

01-03-2024 10:02 (Päivitetty 01-03-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 54 Näytöt

Passelin hallintaikkunoihin on mahdollista luoda hakuehdoista koostuvia näkymiä. Näin voidaan rajata hallintaikkunoiden näyttämiä tuloksia ja mahdollisesti nopeuttaa ohjelman toimintaa.

 

Näkymiä voi luoda osto-, kirjanpito- sekä myyntipuolen hallintaikkunoihin:

 

muokkaa näkymiä.jpg

 

Avautuvasta "Näkymät" -ikkunasta voit muokata, luoda tai poistaa näkymiä. Luodaan esimerkkinä näkymä "Avoimet tai keskeneräiset laskut". Tässä esimerkissä asetetaan siis kaksi ehtoa, tila=avoin ja tila=keskeneräinen.

 

ehtojen yhdistäminen.jpg

hakuehdot avoin tai keskeneräinen.jpg

 

Näkymän voi tallentamisen jälkeen asettaa oletusnäkymäksi, jolloin laskutuksenhallinta näyttää aina oletuksena vain avoimet tai keskeneräiset laskut.

 

Toisessa esimerkissä luodaan näkymä joka rajaa yli 2kk (60pv) vanhat myyntitilaukset pois tilaustenhallinnasta. Tässä käytetään hakuehtona "Tilaus pvm > Tänään()-60".

 

hakuehto myyntitilaus.jpg

 

Näkymät helpottavat varsinkin niitä käyttäjiä, joilla on tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia luotuja tapahtumia ohjelmassa. Näkymien avulla estetään siis se, ettei ohjelma tulosta kaikkia rivejä joka kerta kun hallintaikkunan avaa.

 

Pääset kuitenkin aina tarkastelemaan myös kaikkia tapahtumia tyhjentämällä näkymävalinnan:

 

kaikki tapahtumat.jpg

 

 

Ohjelman sisäisessä ohjeessa on vielä tarkemmin käyty läpi rajausehtoja, loogisia operaattoreita sekä erilaisia esimerkkejä näkymien käytöstä.

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!