Minun alueeni
Apu

Palkanmaksupäivä ja veloituspäivä

11-08-2022 09:02 (Päivitetty 13-03-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 617 Näytöt

Palkanmaksupäivä 

Palkanmaksupäivä tarkoittaa päivää, jolloin palkka on palkansaajan tilillä.

Kirjanpitopäivä muodostuu palkkakaudella automaattisesti vastaavaksi päiväksi kuin palkanmaksupäivä, mutta kirjanpitopäivä on tarvittaessa vaihdettavissa.

Kuukausi kohtaan tulee valita palkanmaksupäivän mukainen kuukausi, koska tämä kuukausi kenttä vaikuttaa muun muassa erillisilmoituksen muodostumiseen. Jotta tiedot muodostuvat erillisilmoitukselle, tulee kuukausi kenttään valita se kuukausi jolle palkanmaksu osuu.

 

SaijaRytilahti_0-1658393209297.png

 Veloituspäivä

Veloituspäivä on päiväys, jolloin palkka pitää viimeistään maksaa, jotta palkka ehtii palkansaajan tilille palkanmaksupäiväksi.

Veloituspäivänä rahat lähtevät maksajan tililtä ja veloituspäivän ja palkkapäivän välillä pitää olla vähintään yksi arkipäivä/pankkipäivä. 

Ohjelma antaa automaattisesti veloituspäiväksi palkanmaksupäivää edeltävän päivän, tarvittaessa sitä voidaan aikaistaa maksuaineistoa luotaessa. Ohjelmisto ei huomioi, onko kyseessä pankkipäivä, joten tämä pitää itse muokata jos veloituspäivä osuu pyhäpäivälle.

Veloituspäivä ei voi olla menneisyydessä, eli sen pitää olla vähintään kuluva päivä.

 

SaijaRytilahti_1-1658393209286.png

 

Muista huomioida palkanmaksupäivän ja veloituspäivän kohdalla, että kyseessä on pankkipäivä, koska palkanmaksuaineistoja käsitellään vain pankkipäivinä.

Maksuaineiston lähetyksen kellonajalla on pankkikohtaisia eroja, mihin aikaan palkkojen maksuaineiston tulee olla pankissa, jotta palkat ehtivät palkansaajan tilille ajallaan.

Tarkemmat tiedot palkanmaksuaineiston lähetyksen ajankohdasta saat pankilta. 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!