Minun alueeni
Apu

Tilikauden inventaario ja varastoarvo

14-12-2020 08:41
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 830 Näytöt

Tilikauden päättyessä tulee tehdä varastoinventaario, jonka jälkeen saadaan varastonarvo raportti tilinpäätökseen.

 

Inventointisaldojen kirjaus tehdään Varastokirjanpito-osiosta Varasto -> Inventointisaldojen kirjaus.

 

Takautuvan inventaarion kirjaus ei ole mahdollista. Inventointi kirjataan tilanteen päivälle, eli sille päivälle jolloin inventointi ohjelmassa suoritetaan.

 

image.png

Tarkemmat ohjeet inventointisaldojen kirjaukseen löytyy alla olevasta linkistä

 

https://community.visma.com/t5/Passeli-Yritys-kayttovinkit/Inventaariosaldojen-kirjaus/ta-p/107036

 

Kun inventaario on suoritettu, otetaan varastonarvo tilinpäätökseen

 

Varastokirjanpito-osiossa Raportointi - Varastoarvot

 

image.png

 

Annetaan Tilannepäiväksi päivä, jolloin tilikauden inventaario suoritettiin

Valitse kaikki valinnalla saadaan valittua raporttiin kaikki varastopaikat sekä kaikkien nimikeryhmien tuotteet, halutessaan raportin voi ottaa myös varastokohtaisesti mikäli sille on tarvetta.

 

image.png

 

Laskentaperuste - Nimikekortin keskihinta esittää varastonarvon nimikekortin Hinnat välilehdellä olevan Keskihinnan mukaan

 

image.png

 

Laskentaperuste Laskettu keskihinta -valinta esittää varaston arvon laskettuna annetun päivän varastosaldojen ja sitä edeltäneen 12 kk aikana varastoon saapuneiden nimike-erien keskimääräisen hinnan mukaan.

 

Muita mahdollisia varastoarvon laskentaperusteita on

 

Ostohinta -valinta esittää varaston arvon annetun tilannepäivän varastosaldojen mukaisesti ja nimikekortilla olevan oletustoimittajan voimassaolevan ostohinnan perusteella.  

Alennettu ostohinta -valinta esittää varaston arvon annetun tilannepäivän varastosaldojen mukaisesti ja nimikekortilla olevan oletustoimittajan voimassaolevan alennetun ostohinnan perusteella. 

 

Hankintahinta -valinta esittää varaston arvon laskettuna annetun päivän varastosaldojen ja nimikekortin oletustoimittajan hankintahinnan.   

Myyntihinta -valinta esittää nimikkeen varastoarvon laskettuna annetun päivän varastosaldojen ja tarkasteluhetken myyntihinnan (hintaluokka1) perusteella.

 FiFo (First in First out) – valinta esittää nimikkeen varastoarvon annetulle päivälle olettaen, että ensin varastoon saapuneet nimikkeet on myyty ensin.

 LiFo (Last in First out) –valinta esittää varastoarvon annetulle päivälle olettaen, että viimeksi varastoon saapuneet nimikkeet on myyty ensin.

 Varastoarvot järjestelmävaluutassa -valinnalla tulostetaan varastoarvo järjestelmävaluutassa.  Valittavissa osto-, hankinta- sekä mynntihinta valinnoilla.

 Näytä nollamääräiset rivit -valinnalla tulostetaan myös nimikkeet joiden varastosaldo on nolla.

Huom! Raportti näyttää nimikkeiden varastoarvot väärin, jos nimikkeiden saldo tai keskihintoja on syötetty tai muutettu suoraan nimikekortille.

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!