Minun alueeni
Apu

Tulorekisteriaineistojen korjaus : Tulorekisteriaineistojen mitätöinti

04-06-2019 12:35 (Päivitetty 24-09-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1300 Näytöt

Tulorekisteri tietojen mitätöinti tulee tehdä vain tietyissä tilanteissa koska mitätöinnin yhteydessä ilmoitettu tieto poistetaan kokonaan Tulorekisteristä.

 

Palkkatietoilmoituksen mitätöinti tehdään vain seuraavissa tilanteissa:

 
maksupäivän korjaus
palkanmaksukauden korjaus
suorituksen maksajan ja tulonsaajan asiakastunnisteiden korjaus
Sijaismaksaja-tietoryhmän varsinaisen työnantajan asiakastunnisteiden korjaus
tulonsaajan syntymäajan korjaus
eläkejärjestelynumeron korjaus
työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus
Vakuuttamisen poikkeustilanteen tyyppi -tietojen korjaukset:
Ei vakuuttamisvelvollisuutta -tietojen muutokset taannehtivasti
Ei kuulu Suomen sosiaaliturvan soveltamispiiriin -tietojen muutokset taannehtivasti.

 

Työnantajan erillisilmoitus mitätöidään vain seuraavissa tilanteissa:

 

kohdekauden korjaus
suorituksen maksajan asiakastunnisteiden korjaus
eläkejärjestelynumeron korjaus
työtapaturmavakuutusyhtiön tunnisteen tai vakuutusnumeron korjaus.

 

Yleensä tiedot korjataan siis tekemällä korvaava ilmoitus eli korjausilmoitus. Korjaustositteen ja korjausilmoituksen tekemiseen löydät tarkemman ohjeen täältä.

 

Mitätöinnin luominen ohjelmalla:

 

Passeli Yritys palkkaohjelmalla ilmoitusten mitätöinnit on suoritettavissa Tulorekisteriaineistot -toiminnossa. Työkaluvalikossa on Mitätöi aineisto -painike, mitätöinti luodaan aktiivisena olevasta aineistorivistä. Mitätöinti aineisto on lähetettävä tulorekisteriin ja saatava se "Käsitelty"-tilaan ennen kuin tehdään korjaavia toimenpiteitä ja korjausilmoituksen lähetystä Tulorekisteriin.

 

Palkkatietoilmoitus

 

Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Palkkatietoilmoitus mitätöitäväksi. Erikseen avautuvasta ikkunasta valitaan henkilö tai ne henkilöt joiden ilmoitus mitätöidään. Luotu mitätöintiaineisto lähetetään Tulorekisteriin ja odotetaan että mitätöintiaineisto saa "Käsitelty"-tilan. Kun Mitätöintiaineisto on hyväksytty Tulorekisterissä tehdään tarvittavat muutokset ja korjaukset palkkakaudelle tai muihin tarvittaviin toimintoihin ja luodaan palkkakaudelle korjaustositteet ja lähetetään palkkatietoilmoituksen korjausilmoitus Tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla.

 

Työnantajan erillisilmoitus

 

Lähetetty aineisto mitätöidään, valitsemalla Työnantajan erillisilmoitus mitätöitäväksi valitsemalla aineisto luettelosta ja luomalla mitätöintiaineisto ja lähetetään aineisto Tulorekisteriin. Tarvittaessa tehdään muutoksia ja korjauksia ja luodaan työnantajan erillisilmoituksen aineisto uudelleen ja lähetetään se tulorekisteriin. Mitätöinnin jälkeen tehtävällä aineistolla on Vers numero 0 (nolla), kuten alkuperäiselläkin aineistolla.

 

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!