Minun alueeni
Apu

Työnantajanerillisilmoituksen luonti ja lähetys

27-12-2018 12:26 (Päivitetty 07-08-2019)
  • 0 Vastaukset
  • 2 kehut
  • 1224 Näytöt

Kuukauden maksetuista palkoista on laadittavissa ja lähetettävissä työnantajan erillisilmoitus tulorekisteriin. Kohdekaudelle kuuluvien palkkakausien on oltava maksettu tilassa jotta ilmoituksen voi laatia. Mikäli jokin kohdekauden palkkakausi ei ole maksettu tilassa, ohjelma antaa tiedotteen ja erillisilmoituksen luonti ei ole mahdollista. 

 

Työnantajan erillisilmoituksen luonti ja lähetys suoritetaan seuraavasti:

1. Valitse Palkanlaskenta-osio

2. Valitse "Työnantajan erillisilmoitus" -toiminto osion etusivulta

tas1.png

3. Aineiston muodostaja -kenttään annetaan aineiston muodostajan ja toimittajan Y-tunnus. Tieto on pakollinen.

 4. Aineiston yhteyshenkilön tiedot -kenttiin annetaan ilmoituksen sisällöstä vastaavan yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero. Tiedot ovat pakollisia, lukuunottamatta sähköpostia. Huomaathan että oletustiedot tulevat laskentaryhmän tiedoista.

 5.Kohdekausi -kenttiin valitaan kuukausi ja vuosi jonka tiedoista ilmoitus laaditaan. Ilmoitukselle tulevat valintojen mukaisien palkkakausien tiedot joiden tila on maksettu.

 6.Ei palkanmaksua -valintaruksi valitaan silloin kun ei ole kohdekaudella maksettuja palkkoja. Erillisilmoitus on tässäkin tilanteessa tulorekisteriin toimitettava.

 

Kun tarvittavat tiedot on annettu valitse haluttu tapa luoda ja lähettää aineisto:

1. Mikäli valitset "Luo aineisto" niin saat työnantajan erillisilmoituksen myös tarkasteltavaksi internet selaimeesi ja lähetät ilmoituksen "Tulorekisteriaineistot"-toiminnossa eteenpäin,josta ohjelma ilmoittaa vielä erikseen. Kts. allaolevat kuvat.

tas2.png

 tas3.png

tas4.png

2. Voit valita halutessasi myös "Luo ja lähetä aineisto" jolloin aineisto lähtee luonnin yhteydessä eteenpäin.

tas4.png

 

 Huomaathan  että työnantajan erillisIlmoitus on laadittava ja toimitettava tulorekisteriin kohdekauden maksettujen palkkojen jälkeisen kuukauden viidenteen päivään mennessä.

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!