Minun alueeni
Apu

Uuden palkansaajan perustaminen

24-10-2017 09:33 (Päivitetty 13-03-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 558 Näytöt

Palkanlaskenta - Perustiedot - Henkilökortisto 

Henkilökortisto -toiminnossa ylläpidetään henkilön esim. palkansaajan tai myyjän tietoja.

Henkilötiedoissa annetaan henkilön nimi-, ja yhteystiedot sekä perustiedot, palkansaajan osalta annettavia perustietoja ovat mm. henkilörooli Palkansaaja ja tarvittaessa pankkitili, jolle palkanmaksut ohjataan. Palkansaajalle voidaan määritellä sekä koti- että postitusosoite. Postitusosoite tulee antaa silloin, kun palkansaajan palkkalaskelma lähetetään johonkin muuhun kuin kotiosoitteeseen. Etu- ja sukunimen lisäksi on annettavissa Näyttönimi, joka tulostuu laskuille ja muille vastaaville lomakkeille myyjänimenä. Palkansaajalle voidaan määritellä useita palkanmaksutilejä ja niille palkasta maksettavat osuudet summana tai prosentteina.

 

SaijaRytilahti_0-1710331919742.png

 

 

Palkansaajan työsuhde -välilehdellä määritellään palkansaajan työsuhdetiedot ja siihen liittyvät perus-, vero-, palkka- ja vakiopalkkatiedot. Palkansaajalla voi olla useita työsuhteita, yksi vain voimassaoleva ja jokainen työsuhde voi sisältää perus-, vero-, palkka- ja vakiopalkkatietoja. Palkansaajan aikaisempi työsuhteen perustieto päättyy, kun palkansaajalle voidaan luoda uudet perustiedot. Palkansaajan työsuhteen päättyessä annetaan päättymisen päivämäärä ja syy. Työsuhteen päättyessä voidaan palkansaajan henkilökortti merkitä Ei käytössä, jolloin aktiivisia palkansaajia selattaessa ei näytetä tällaisen asetuksen henkilökorttia. Aikaisemmin palkansaajana olleen henkilön mahdollisesti tullessa uuteen työsuhteeseen avataan hänelle uudet työsuhde- ja työsuhteen perustiedot.

Mikäli palkansaajan työsuhteen perustiedot muuttuvat, pitää palkansaajalle luoda uudet perustiedot, jotta vanhat tiedot säilyvät järjestelmässä. Kun palkansaajalle luodaan uusi perustieto, ohjelma tallettaa automaattisesti aikaisemmin voimassa olleiden perustietojen päättymispäiväksi uusien tietojen voimassa olon alkupäivää edeltävän päivän. Myös vero-, palkka- ja vakiopalkkatiedoilla on sama toimintaperiaate. Mikäli työsuhteen tiedot muuttuvat kesken palkkakauden, silloin pitää katsoa onko palkan ansaintakausi ja maksaminen tehtävä työsuhteen keston mukaisesti, jotta tulorekisteriin välittyvät tiedot ovat ajankohdan osalta oikeita tietoja.

 

Palkkatiedoissa määritellään palkansaajalle tarvittavat palkansaajakohtaisten palkkaperusteiden arvot, esimerkiksi kuukausipalkan arvo, ammattiyhdistysmaksun maksuprosentti, autoedun arvo.

 

SaijaRytilahti_0-1710337327153.png

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!