Minun alueeni
Apu

Valmistaudu tulorekisteriin: Varmenteen haku

18-10-2018 07:28 (Päivitetty 08-11-2018)
  • 0 Vastaukset
  • 1 kehut
  • 3087 Näytöt

Jotta voit laittaa palkkatietoilmoitukset, työnantajan erillisilmoitukset ja korjausilmoitukset sekä mitätöinti-ilmoitukset suoraan Passeli Palkanlaskenta-osiostasi tulorekisteriin tarvitset käyttöösi varmenteen teknisen rajapinnan käyttämiseksi.  Passeli julkaiseen vuodenvaihdepäivityksen joulukuun lopussa 2018 ja ohjelmaan on toteutettu WS-viivästetty palvelukanava ilmoitusten lähettämiseksi Tulorekisteriin. Passeli käyttäjien tulee hakea varmennetta vasta 2.1.2019 lähtien.

 

Löydät lisää tietoa Tulorekisterin teknisten rajapintojen toteutuksista tämän linkin kautta:

https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/ilmoittamisen-kana...

 

 

Miksi voin hakea varmennetta vasta 2.1.2019?

Avaa
Tulorekisteri myöntää hakijoille varmenteita 1.11.2018 lähtien, mutta Passeli käyttäjien kannattaa hakea varmenne vasta 2.1.2019.  Varmenteen voi hakea vasta 2.1 siitä syystä että Tulorekisteripalvelussa on palvelukatko 17.12.18 - 1.1.19. ja ohjelman vuodenvaihdepäivitys on jakelussa vasta joulukuun loppupuolella. Varmennetta ei tule hakea etukäteisesti koska 
varmenteen noutamiseen tarvittava siirtotunnus ja kertakäyttösalasana ovat voimassa 2 viikkoa.


Löydät lisätietoa Tulorekisterin tunnistautumisesta teknistä rajapintaa varten täältä:
https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/tunnistautuminen/

 Mikä on varmenne ja mihin sitä tarvitaan?

Avaa
Varmenne on todentamis- ja allekirjoitus-toimenpiteissä käytetty digitaalinen sertifikaatti. Varmenteella allekirjoitetaan lähetettävä aineisto, jotta lähettävän osapuolen oikeus aineiston toimittamiseen ja vastaanottamiseen voidaan todentaa.
.

Kuka tekee hakemuksen varmennetta varten?

Avaa

Hakemuksen varmennetta varten voi tehdä aikaisintaan 2.1.2019 ja hakemuksen tekee yrityksen nimenkirjoitusoikeuden omaava taho.

Lisää varmenteen hausta löydät Tulorekisterin ohjeista tämän linkin kautta:
https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/suorituksen-maksajat/varmenne/

 Mitä tietoja varmenteen teknisen rajapinnan käyttöönoton hakemukseen tulisi laittaa Passelin palkanlaskennan kannalta?

 
Avaa
- Kanavaksi valitaan Viivästetty Web Service -rajapinta.
- Rajapinnan käyttötarkoitus: Valitse "Organisaationi ilmoittaa tulorekisteriin tietoja omasta puolestaan", lisäksi valitse "Organisaationi ilmoittaa tulorekisteriin tietoja toisen tahon puolesta" tarvittaessa(tilitoimisto yms.)
- Varmenteen tekninen yhteyshenkilö: Anna tekniseksi yhteyshenkilöksi sellainen henkilö, joka hoitaa yrityksen palkanlaskentaa ja jatkossa ilmoittelua tulorekisteriin.
- Varmenteen kuvaus: Anna kuvaukseen lyhyt kertomus käyttötarkoituksesta, esim. Yrityksen Testi Oy:n oma varmenne Passeliin.
 

Miten saan noudettua varmenteen?

Avaa

-Tekninen yhteishenkilö vastaanottaa turva sähköpostin ja tekstiviestin jossa pin-koodi

-Turvattu sähköposti saadaan auki ja luettua pin-koodilla (joka tuli tekstiviestillä)

-Yhteyshenkilö Saa TransferID:n ja TransferPassword:n (eli siirtotunnukset) joita tarvitaan varmenteen noutamisessa

-Varmenne noudetaan Passelin Palkanlaskennassa Perustiedot valikosta Tulorekisterin varmenne -toiminnon avulla. Aiemmin saadut TransferID ja TransferPassword syötetään niille varattuihin kenttiin. Mikäli yritys on valtuutettu toimimaan toisten Passelissa olevien yritysten puolesta ja varmennetta haettaessa on valittu että organisaatio voi ilmoittaa tietoja toisen tahon puolesta, voidaan valitaan "Tilitoimistovarmenne" -valinta.

-Kun nouto on suoritettu Passelin avulla Tulorekisteri lähettää varmenteen ja varmenne tallennetaan säilöön ja on tämän jälkeen ohjelman käytettävissä.

 

 

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!