peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Verkkolaskutuksen yleisimmät virhetilanteet

05-11-2020 08:54 (Päivitetty 05-11-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1050 Näytöt

Verkkolaskujen lähetys perustuu Finanssialan keskusliiton ylläpitämään Finvoice standardiin, joka määrittelee aineiston oikeellisuuden. Alle on listattu erilaisia ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja, kun verkkolaskun lähetys ei onnistu tai se päätyy virheeseen.

 

Merkkiä ei voi tallentaa koodaukseen ISO-8859-15

Tämä virhe muodostuu kun laskun tiedoissa on jokin merkki, jota yleinen Finvoice aineisto ei tue. Yleisin merkki, joka tulee vastaan on heittomerkki ´ , joten käy läpi laskun tiedot ja katso pistääkö sinun silmääsi jokin tämänkaltainen erikoismerkki. Jos löydät tämän merkin, niin poista se laskun tiedoista ja yritä lähetystä uudelleen.

 

Muita mahdollisia virheellisiä merkkejä ovat : ¤ ¦ ¨ ¸ ¼ ½ ¾

 

Laskun validointi aiheutti virheen

Finvoice -standardissa on tietyt minimi ja maksimimerkkimäärät joita voi esiintyä laskun tiedoissa. Esimerkiksi asiakaskortin Nimi2 kentässä täytyy olla vähintään 2 merkkiä. Jos vastaanotat tämänkaltaisen virheen, niin avaa ensimmäiseksi laskulla käytettävä asiakaskortti ja katso on sinulla esimerkiksi välilyönti tässä Nimi2 -kentässä. Jos siellä näkyy ylimääräinen välilyönti niin poista se ja yritä lähetystä uudelleen. Jos tämäkään ei auta niin tarkista myös yrityksesi perustiedot ohjelmasta, että löytyykö sieltä vastaavaa välilyöntiä omasta Nimi2 -kentästäsi.

 

HUOM! tarkista myös muut mahdolliset syötekentät, asiakkaan tiedoista ja yrityksen omista yhteystiedoista, jotka sisältävät tyhjän välilyönnin tai vain yhden merkin.

 

Muita mahdollisia validointi virheitä:

Laskun numero on alle 10.

Laskulla on miinus (-) -merkkinen alennusrivi.

Yritysasiakkaalle menevässä verkkolaskussa on käytetty "Laskutusaihe"-kenttää.

 

Lasku lähti Maventaan, mutta lähetys päätyi virheeseen

Lasku on lähtenyt Maventaan onnistuneesti ilman virheviestejä, mutta kun tarkastelet lähetettyjä laskuja ja huomaat laskun päätyneen virhetilaan niin silloin laskun lähetys on keskeytynyt Maventan toimesta.

Yleisimmät syyt tähän ovat:

1. Verkkolaskuosoitteen tiedot ovat väärin asiakaskortilla. Tarkista että verkkolaskuosoite ja välittäjäntunnus on oikein.

2. Eräpäivä on liian lähellä laskun lähetyspäivää. Huomioi että verkkolaskuoperaattorit vaativat vähintää 4 pankkipäivää maksuajaksi. Muuta eräpäivä laskulla ja yritä lähetystä uudelleen.