Minun alueeni
Apu

Verkkolaskutuksen yleisimmät virhetilanteet

05-11-2020 08:54 (Päivitetty 29-04-2024)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 2336 Näytöt

Verkkolaskujen lähetys perustuu Finanssialan keskusliiton ylläpitämään Finvoice standardiin, joka määrittelee aineiston oikeellisuuden. Alle on listattu erilaisia ongelmatilanteita ja niiden ratkaisuja, kun verkkolaskun lähetys ei onnistu tai se päätyy virheeseen.

 

Merkkiä ei voi tallentaa koodaukseen ISO-8859-15

 

Avaa

Tämä virhe muodostuu kun laskun tiedoissa on jokin merkki, jota yleinen Finvoice aineisto ei tue. Yleisin merkki, joka tulee vastaan on heittomerkki ´ , joten käy läpi laskun tiedot ja katso pistääkö sinun silmääsi jokin tämänkaltainen erikoismerkki. Jos löydät tämän merkin, niin poista se laskun tiedoista ja yritä lähetystä uudelleen.

 

Muita mahdollisia virheellisiä merkkejä ovat : ¤ ¦ ¨ ¸ ¼ ½ ¾

 

Laskun validointi aiheutti virheen

 

Avaa

Finvoice -standardissa on tietyt minimi ja maksimimerkkimäärät joita voi esiintyä laskun tiedoissa. Esimerkiksi asiakaskortin Nimi2 kentässä täytyy olla vähintään 2 merkkiä. Jos vastaanotat tämänkaltaisen virheen, niin avaa ensimmäiseksi laskulla käytettävä asiakaskortti ja katso on sinulla esimerkiksi välilyönti tässä Nimi2 -kentässä. Jos siellä näkyy ylimääräinen välilyönti niin poista se ja yritä lähetystä uudelleen. Jos tämäkään ei auta niin tarkista myös yrityksesi perustiedot ohjelmasta, että löytyykö sieltä vastaavaa välilyöntiä omasta Nimi2 -kentästäsi.

 

HUOM! tarkista myös muut mahdolliset syötekentät, asiakkaan tiedoista ja yrityksen omista yhteystiedoista, jotka sisältävät tyhjän välilyönnin tai vain yhden merkin.

 

Muita mahdollisia validointi virheitä:

Laskun numero on alle 10.

Laskulla on miinus (-) -merkkinen alennusrivi.

Yritysasiakkaalle menevässä verkkolaskussa on käytetty "Laskutusaihe"-kenttää.

 

Lasku lähti Maventaan, mutta lähetys päätyi virheeseen

 

Avaa

Lasku on lähtenyt Maventaan onnistuneesti ilman virheviestejä, mutta kun tarkastelet lähetettyjä laskuja ja huomaat laskun päätyneen virhetilaan niin silloin laskun lähetys on keskeytynyt Maventan toimesta.

Yleisimmät syyt tähän ovat:

1. Verkkolaskuosoitteen tiedot ovat väärin asiakaskortilla. Tarkista että verkkolaskuosoite ja välittäjäntunnus on oikein.

2. Eräpäivä on liian lähellä laskun lähetyspäivää. Huomioi että verkkolaskuoperaattorit vaativat vähintää 4 pankkipäivää maksuajaksi. Muuta eräpäivä laskulla ja yritä lähetystä uudelleen.

 

Lähetetyistä verkkolaskuista puuttuu Alv-erittely, VatSpecificationDetails elementti

 

 

Avaa

Ohjelman päivityksen ja Finvoice 3:n myötä tulee huolehtia, että ohjelmistoon on syötetty verokoodit, jotka tekevät alv-erittelyn sähköiseen xml-aineistoon.

 

Perustiedot - Verokoodit kohdasta pääset tarkistamaan käytettävät verokoodit. Nämä koodit tulee liittää ohjelmassa käytettäviin kirjanpidontileihin.

 

Mikäli sinulla on käytössäsi Passeli Yritys ohjelmisto, Laskutus ja myyntireskontraosio, ilman erillistä kirjanpito-osiota niin tulee toimia seuraavanlaisesti:

 

Valitse Perustiedot ja Tililuettelon ylläpito ja valitse käytettävä tili ja aseta sille oikea verokoodi.

verokoodi.jpg

Tämä kirjanpidontili voidaan laittaa suoraan oletustiliksi, jotta ohjelma poimii tiedon automaattisesti laskun kirjausvaiheessa.

 

Perustiedot ja Oletustilien ylläpito:
oletustilitverokoodi.jpg

Tämä ohjaussääntö voidaan vielä tarkistaa laskun kirjausvaiheessa, kirjausapuikkunan avulla:
verokoodi laskunkirjaus.jpg

Mikäli sinulla on käytössäsi Passeli Yritys ohjelmisto kirjanpito-osiolla, tulee tilikartan puolelta asettaa verokoodi tilin taakse:
verokoodi_likp.jpg

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!