Minun alueeni
Apu

Vuosilomalaskenta ja vuosilomien maksaminen Passeli ohjelmassa

17-04-2020 15:35 (Päivitetty 17-04-2020)
  • 0 Vastaukset
  • 0 kehut
  • 1009 Näytöt

Vuosilomalaskenta ohjelmassa voidaan suorittaa seuraavasti: Palkanlaskenta > Laskennat > Vuosilomalaskenta, 

 

Vuosilomalaskenta kuva 1.jpg

 

Vuosilomalaskennassa valitaan sopimusala jolle laskenta tehdään ja lisäksi määritellään sopimusalan mukaisesti loman määräytymistiedot. Palkansaajat jotka halutaan laskentaan mukaan tulee kaikki olla vahvistettuna sinisellä pohjalla kuvan mukaisesti. Oletuksena kaikki valittuna, mutta CTRL näppäintä pohjassa pitämällä voi ottaa valintoja pois tai lisätä jos ottanut pois.

 

Vuosilomalaskenta.jpg

Laskennan jälkeen aukeaa näkyviin vuosilomalaskennan tulos joka voidaan sitten myös tulostaa. 

 

Vuosilomalaskennan tulos.jpg

Vuosilomapalkat voidaan maksaa käyttämällä ohjelmasta löytyviä palkkalajeja (400, 410 jne.) joko manuaalisesti kirjaamalla tai automaattisesti luomalla ensin poissaolokoodi vuosilomalle ja yhdistämällä tämä poissaolokoodi haluttuun palkkalajiin > Sitten luomalla itse poissaolo ja määrittämällä siihen haluttu aikaväli ja päivät. 

 

Vuosiloma poissaolokoodi.jpg

Vuosiloma palkkalaji.jpg

Vuosiloma poissaolo.jpg

Tämän jälkeen kun palkansaajalle kirjataan palkkaa jonka ajanjaksolle poissaolo kuuluu niin ohjelma kysyy "Löytyi poissaoloja, luodaanko poissaolotiedot". Vastaus kyllä ja muodostuu automaattisesti vuosilomalaskennan mukaisesti vuosilomapalkka ja vuosilomaraha palkkatositteelle. Tähän voidaan Kerroin kentässä määrittää maksettavien päivien osuus mikäli maksetaan vain osuus. (Palkkalajien nimet muutettavissa myös mikäli esim. "Vuosilomaraha 100%" ei vastaa maksukäytäntöä).

 

Vuosiloma palkkakirjaus.jpg

 

 

 

Osanottajat,

Pysy kärryillä!

Klikkaa artikkelin oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä ja "Tilaa". Näin saat ilmoitukset suoraan postilaatikkoosi, kun artikkeliin tulee jotain uutta. Valitse oikealta asetusvalikosta tilaa, niin pysyt mukana!