Mijn Communities
Help

Release notes 9-3-2022

08-03-2022 15:43
 • 0 Antwoorden
 • 1 kudos
 • 708 Weergaven

Doel en scope

Wetgeving in Nederland verplicht organisaties om kandidaat data vier weken na het sollicitatieproces te verwijderen, tenzij de kandidaat akkoord is gegaan met een langere bewaartermijn (bijvoorbeeld 1 jaar). Binnen de huidige automatische kandidaat verwijdering is het niet mogelijk om de kandidaat twee opties te geven. Dit zorgt ervoor dat er veel kandidaten handmatig verwijderd moeten worden of dat je geen talentpool kunt onderhouden. Daarom hebben we deze functionaliteit uitgebreid.

Beschrijving

Met de nieuwe automatische kandidaat verwijdering kan je nu twee bewaartermijnen instellen. Deze twee termijnen worden aan de kandidaat voorgelegd onder het privacy statement van het sollicitatieformulier. In EasyCruit kan je vervolgens in het kandidaatprofiel zien welke termijn de kandidaat heeft gekozen. De verwijderdatum wordt berekend op basis van de gekozen termijn en een gegeven eindstatus (aangenomen, afgewezen of teruggetrokken). Nadat je de kandidaat een eindstatus hebt gegeven, wordt de verwijderdatum zichtbaar in het kandidaatprofiel.

Workflow

 • Dien een consultancy aanvraag Werving & Selectie in via het Serviceplein met onderwerp 'Nieuwe kandidaat verwijdering activeren'. Wij activeren de nieuwe functionaliteit dan kosteloos voor je. Via de aanvraag wordt je op de hoogte gehouden en ontvang je een werkinstructie.
  • Wanneer je ondersteuning wenst van een consultant bij het doorvoeren van de aanpassingen in de inrichting en advies wilt over de te hanteren werkwijze, geef dit dan aan in de consultancy aanvraag. Wij plannen vervolgens een consultancy afspraak in van 1 uur.
  • Is de automatische verwijdering (o.b.v. 1 termijn) nog helemaal niet ingesteld? Geef dit dan aan in de consultancy aanvraag. We plannen dan 4 uur consultancy voor: het opschonen van de kandidaten database (talentpool), uitleg over de automatische verwijder functionaliteit, activeren van de nieuwe verwijder functionaliteit, check op de privacy statement en alle overige instellingen (o.a. e-mail templates), testen van alle onderdelen.
 • Je kan de gekozen bewaartermijnen altijd aanpassen in EasyCruit onder de tegel ‘Bedrijfsinformatie’:
ArthurKemp_0-1646750396186.png
 • Bewaartermijnen worden aan de kandidaat getoond onder het privacy statement:
ArthurKemp_1-1646750396200.png
 • De gekozen bewaartermijn en verwijderdatum is zichtbaar in het kandidaatprofiel:
ArthurKemp_2-1646750396202.png

 

Medewerkers