Mijn Communities
Help

Release notes augustus 2022

29-08-2022 12:30
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 386 Weergaven

Extra categorieën toegevoegd

 

Doel en scope

Er zijn 5 extra categorieën toegevoegd; dit brengt het totaal aantal categorieën op 11. Deze toevoeging geeft meer flexibiliteit voor het EasyCruit publicatiekanaal en de web integraties. Organisaties passen dit met name toe om de vacature pagina’s zo overzichtelijk mogelijk te maken, kandidaten kunnen op een snelle en duidelijke manier zien wat de kenmerken van een vacature zijn en kunnen hier eventueel ook op filteren. 

Omschrijving

De extra categorieën zijn toegevoegd onder de Categorieën tegel bij Instellingen:

 

cat.JPG

De nieuwe categorieën zijn genaamd Vakgebied, Subcategorie, Rol, Werkplek en Competenties. Onder elk van deze categorieën kan je een ongelimiteerd aantal waarden invullen. 

De categorieën zijn te hernoemen op de webpagina in eigen terminologie; in EasyCruit zelf wordt de standaard terminologie gehanteerd.

 

Zie onderstaand voor enkele voorbeelden van toepassingen, maar dit is geheel naar eigen invulling te gebruiken: 

  • Het gevraagde specialisme, een benodigde vooropleiding of -registratie
  • De doelgroep waarmee gewerkt gaat worden, bijv. jeugd of ouderen
  • Pré’s voor de functie, zoals bepaalde competenties of affiniteiten
  • De locatie van waaruit gewerkt wordt; bijv. Kantoor, remote/thuis of hybride

 

Gebruik website

De categorieën zijn gekoppeld aan de front end (FO) templates en kunnen gebruikt worden op het EasyCruit publicatiekanaal en voor web integraties (de eigen website). Ook komen ze terug in het EasyCruit career center, voor het instellen van het job-alert. Gebruik van deze categorieën vereist de hulp van een webbouwer, zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de FO.

 

Maakt jullie organisatie gebruik van de EasyCruit vacaturepagina’s? Bij gebruik van de nieuwe categorieën kan het zijn dat de EasyCruit webbouwer deze dient toe te voegen aan het FO. Dien hiervoor een consultancy aanvraag in.

 

Zijn de vacaturepagina’s in beheer bij de eigen webbouwer (via een XML koppeling), dan kunnen jullie in overleg met de eigen webbouwer de categorieën op de gewenste manier (laten) weergeven op de website. Deze 5 nieuwe categorieën zijn ook opgenomen in de XML en verschijnen hier wanneer in gebruik. Is hier ondersteuning bij gewenst? Dient dan een consultancy aanvraag in, bijvoorbeeld om aan te sluiten bij een afspraak met de webbouwer.Workflow

1. Hieronder zie je een afbeelding van de 5 extra categorieën. Klik op één van de icoontjes om naar de volgende pagina te gaan.

 

cat2.JPG2. Je kan nieuwe waarden toevoegen door te klikken op ‘Voeg nieuwe categorie toe’.

 

cat3.JPG

 

Medewerkers