Mine produkter
Hjælp

Information om release Visma HR (sidst opdateret 07.09.2020)

af CamillaJeppesen (Opdateret ‎12-02-2021 21:32 af Thor Lundehoj VISMA )

Opdatering den 07.09.2020

 

I weekenden kørte vi en ekstra release, der har skulle rette op på udfordringerne med registrering af fravær. Vi har fået bekræftet at uhensigtsmæssighederne hos flere kunder er løst. Der er dog stadig kunder, der oplever ikke at kunne lave fraværsregistreringer. Vi arbejder selvfølgelig videre på at finde en løsning for de resterende.

 

Opdatering den 04.09.2020

 

Nogle oplever at fraværsregistreringer ikke bliver vist på siden Fravær (systemet står bare og snurrer), og dermed kan der heller ikke registreres fravær.

Dette bliver rettet på søndag den 06.09.2020.

 

Opdatering den 04.09.2020

 

Vi arbejder fortsat på højtryk for at få rettet op på de uhensigtsmæssigheder, som mandags release har skabt. De første udfordringer er rettet i dag fredag den 4. september.

 

Rettelser der er udført i dag:

 • knapperne ‘slet’ og ‘ret’ er nu synlige.
 • fraværsregistreringer der er lønbehandlet vises igen som lønbehandlet. 
 • tidligere slettet fravær vises ikke længere 
 • saldi vises for den søgte medarbejder, når du står i skærmbilledet ‘fravær’ og søger en medarbejder frem.

 

Du kan opleve følgende:

 • ventetid ved fremsøgning af saldi.
 • i rapporten ‘Fraværssaldi Organisation’ er det ikke muligt at få vist detaljer på ‘Dags Dato’, ‘Planlagt’ og ‘Rest’.
 • anvender du ikke fraværskode 50 til registrering af ferie med løn, skal du ind og rette kategorien i skærmbilledet ‘Fraværssaldi’ så, den benytter fraværskode 40. Ændrer du ikke fraværskoden, kan du opleve, at du ikke kan gemme registreringen, og at saldi ikke opdateres korrekt. 
  • Sådan retter du fraværskoden:
 1. Klik på Indstilling og Fraværssaldi
 2. Klik på ‘Ret’ ud for Kategorien 'Ferie' 
 3. I feltet 'Fraværskode', slettes 50, klik på 'X'
 4. Angiv 40 og klik på Tabulator knappen
 5. Klik på GemVil du være sikker på, at saldi er opsat og vises korrekt, kan du bruge denne vejledning til at se, hvordan saldi sættes korrekt op.

 

Oplever du andre udfordringer end nedenstående, bedes du oprette en sag. Husk at vi løbende vil holde dig opdateret i denne artikel. Du kan derfor med fordel abonnere på artiklen og dermed modtage kommende updates på mail.Opdatering den 03.09.2020

 

Vi er fortsat ved at korrigere uhensigtsmæssighederne fra mandagens release. De første udfordringer er løst og vil efter al forventning været rettet i morgen fredag den 4. september. 

 

Som ny kunden kan du opleve, at du ikke får udstillet saldi, og andre vil opleve, at saldi ikke stemmer. Saldi i lønsystemet og på lønsedlen er korrekt. For at se korrekt saldi, kan du bruge rapporten ‘Ferieregnskab’ > ‘Medarbejder til gode’ i Visma Løn.

 

Oplever du andre udfordringer end nedenstående, bedes du oprette en sag. Husk at vi løbende vil holde dig opdateret i denne artikel. Du kan derfor med fordel abonnere på artiklen og dermed modtage kommende updates på mail.

 

Du kan opleve følgende:

 

 • omsorgsdage og aftalefridage vises dobbelt på medarbejder-skærmbilledet. 
 • 6. ferieuge i timer er blevet omdannet til dage.
  • For at få rettet fejlen skal du bruge vejledningen, som du finder her.
 • dit skærmbillede til de nye fraværssaldi kan være tomt, hvis du ikke før har haft adgang til visning af fraværssaldi. 

 

Opdateret 02.09.2020

 

I den seneste release fra den 31. august, er der desværre nogle uhensigtsmæssigheder, som vi arbejder på højtryk for at løse. Det er vigtigt at understrege, at alle medarbejdernes registreringer og saldi er korrekte i Visma Løn, trods fejlene i Visma HR. 

 

 

Du kan opleve følgende:

 

 • Ved brug af siden Fravær kan du opleve at siden ikke opdaterer saldi for den fremsøgte medarbejder. Kun medarbejderens navn opdateres. Saldi der vises kan være fra den foregående medarbejder. 
  • For at være sikker på at få vist korrekte saldi, skal du søge medarbejderen frem under punktet ‘Alle medarbejdere’ i venstremenuen. Problemet er rettet.

 

 • Forkert visning af 6. ferieuge saldi. Bemærk, data er korrekt i Visma Løn og vises korrekt på lønsedlen. 

 

 • Medarbejdere og ledere mangler knappen ’Slet’ på det fravær, der har status ’Afventer’. Dermed kan de ikke slette registreringer. Tilsvarende mangler knappen ’Ret’
  • I stedet for knappen ‘Ret’ kan knappen ’Vis’ benyttes. Problemet er rettet.
 • Alle lønbehandlede fraværsregistreringer står pt. som værende godkendt og ikke lønbehandlet, selvom dette er tilfældet
  • Registreringer der ER lønbehandlet, vil ikke blive det igen. I kan evt. få et overblik over registreringerne med de korrekte statuskoder i rapporten ‘Fraværsliste’. Problemet er rettet.

 

 • Funktionaliteten minimum og maksimum grænseværdier kan ikke benyttes, da systemet ikke kan validere om den enkelte medarbejder fx. har registreret mere ferie, end denne har til rådighed
  • Vi anbefaler, at nærmeste leder/godkender holder øje med disse registreringer.

 

 • Funktionen ’Klar til godkendelse’ er ikke længere tilgængelig under siden Fravær (gælder kun virksomheder, der anvender dette i Påmindelser). 
  • Der arbejdes på en ny og forbedret løsning til dette. 

 

 • Slettet fravær fremgår igen af medarbejdernes fraværsoversigt. Slettet fravær vises IKKE i Visma Løn. Problemet er rettet.Da du kan blive mødt af spørgsmål fra medarbejdere og ledere i din virksomhed, har vi lavet et overblik, som du kan dele. Se vedhæftet.

 

Du kan også med fordel abonnere på tråden. På den måde vil du blive opdateret ved yderligere information.

 

Vi beklager ulejligheden. 

6 Kommentarer
Klaus Ladekarl
CHAMPION **
af Klaus Ladekarl

Endnu engang kan det undre mig Visma ikke sørger for at teste nye ting inden det sættes i produktion.

Det er jo langt fra første gang vi oplever "bump" med Visma's systemer. Denne gang dog med den forskel, at Visma allerede i forbindelse med releasen vidste der var nogle fejl og alligevel valgte at sætte det i produktion.

 

Med venlig hilsen

Klaus Ladekarl

id19384
CHAMPION ***
af id19384

Jeg vil gerne have vist Feriefritimer saldo under Til gode boblerne i VismaHR, hvilken lønart skal jeg bruge? 

Der er forudbestemt 3800 Feriefri dage.

id19384
CHAMPION ***
af id19384

Hej igen, jeg har fundet opsætningen vedr. feriefritimer under saldo.

Men der er kun mulighed for at vælge perioderne: kalenderår eller ferieår. Feriefritimerne kører stadig efter det gamle ferieår 1/5 -30/4, så der går kuk i det når man vælger ferieår!!

Anita Hindberg
CONTRIBUTOR ***
af Anita Hindberg

Punkter som jeg synes ikke bliver beskrevet. 

 

Status står ikke kun som godkendt, det står også som afventer. (har registrering tilbage i april, som står som afventer)

 

Saldi som omsorgstimer er heller ikke korrekt. 

 

Mertid i august, registreret den 31.08.2020 vises ikke i saldi, står som afventer i lønregistrering.

 

MVh Anita

Kim Schjøtt
CONTRIBUTOR ***
af Kim Schjøtt

der mangler et link i ovennævnte på hvor man retter fejlen med 6. ferieuge

 

"

 • 6 ferieuge i timer er blevet omdannet til dage.
  • For at få rettet fejlen skal du bruge vejledningen, som du finder her.    "
af Thor Lundehoj

Hej med jer alle,

 

Vi er yderst taknemmelige for jeres tilbagemeldinger omkring ovenstående udfordringer. Vi er dog nødt til at bede om at øvrige tilbagemeldinger sker via "Oprettelse af sag" i systemet. På den måde er vi sikre på at feedbacken bliver taget med videre, og ikke bliver tabt mellem to stole, i al forvirringen i denne sag. 

 

Vi lukker for muligheden for at kommentere yderligere i denne artikel, da vi ved at de fleste kunder modtager en mail, hver gang der kommer en kommentar på dette. 

 

Husk at I altid kan kontakte os via hotline, chat og mail, og I kan selvfølgelig altid benytte vores forum, hvis det er generelle spørgsmål, som kan hjælpe andre også 🙂