peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
GURU **

Myyntilaskun viitetietojen siirto Severa/Netvisor

tekijä Kirsi Palmroos
Tila: Aktiivinen

Kävi ilmi, että Severaan syötetyistä viitetiedoista (Viitteemme/Viitteenne) ei siirry Netvisoriin kun n. 30 merkkiä. Ohjeessanne merkkimääräksi on annettu 200.

Ratkaisuna tähän oli laittaa pitkät viitetiedot yms laskurivien ylä/alapuolisiin kenttiin, joihin mahtuu molempiin 500 merkkiä.

Näitä kenttiä ei kuitenkaan voi automatisoida "Laskutustiedoista". Tämä tarkoittaa, että projektin viitteet pitää joka kerta erikseen muistaa kirjata laskulle.

Severa-Netvisor intergraation käyttäjänä toivon, että Severan laskupohjaan saadaan pikaisesti lukitus siten, että ainoastaan Netviroiin siirtyviin kenttiin voidaan syöttää tietoja ja ainoastaan sen verran, kun Netviror pystyy vastaanottamaan/siirtämään.

Lisäksi Severan "Laskutiedot" osioon pitää saada kentätä, joista tieto siirtyy automaattisesti laskurivien ylä- ja alapuolisiin kenttiin.

9 kommenttia
Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Tämä tarvitaan todella! Ilman parannusta Severan käyttäjällä ei ole käytännössä mitään mahdollisuutta huomata että on syötetty liian pitkä merkkijono. Viitteenne kentän lisäksi sama koskee "Tilausnumero"-kenttää, jotka yhdistetään Netvisorissa verkkolaskuilla yhdeksi kentäksi.

Tästä ongelmasta johtuen tulee paljon palautetta asiakkailtamme.

Arto Muikku
VISMA
tekijä Arto Muikku

Hei Kirsi,

Kiitos huomiosta. 200 merkkiä on maksimimäärä mitä Netvisoriin noihin kyseisiin kenttiin mahtuu, joten dokumentaatio on tuolta osin oikeassa. Tarkistamme missä kohtaa Netvisor-Severa liittymässä tieto virheellisesti katkaistaan 30-merkkiin ja korjaamme ongelman kun syy löytyy.

- Arto / Netvisor-kehitys

Kirsi Palmroos
GURU **
tekijä Kirsi Palmroos

Toivottavasti saatte tämän korjattua pikaisesti!

tekijä Vilma Parkkila

Hei Kirsi Palmroos​,

haluaisin kysyä tähän ongelmaan liittyen tarkentavana kysymyksenä tarkoitatko, että viitteemme/viitteenne tiedot eivät näy laskun kuvalla kokonaisuudessaan (maksimissaan 200 merkkiä), vaan laskun kuvalla näkyy vain tuo n. 30 merkkiä? Vai tarkoititko jotain muuta, tarkennatko mitä?

Severasta Netvisoriin siirtyy myyntilaskulle viittemme sekä viitteenne kenttiin maksimissaan 200 merkkiä, joka näkyy Netvisorin käyttöliittymässä, mutta laskun kuvalla visualisoidaan merkkimäärä seuraavasti:

Viitteemme: Netvisorin käyttöliittymässä näytetään 200 merkkiä. Laskun kuvalle visualisoidaan 24 merkkiä.

Viitteenne:  Netvisorin käyttöliittymässä näytetään 200 merkkiä. Laskun kuvalle visualisoidaan 26 merkkiä.

(Tieto löytyy täältä: Myyntilaskujen ja myyntitilauksien siirto – Netvisor tukiportaali)

Jos on kyse tästä, laskupohjamuutoksen avulla voisi olla mahdollista lisätä viittemme ja/tai viitteenne -kenttien maksimimerkkimäärää laskun kuvalla. Mikäli olet kiinnostunut tällaisesta, olethan asiasta yhteydessä tukeemme: tuki@netvisor.fi.

- Vilma / Netvisor-tuki

Kirsi Palmroos
GURU **
tekijä Kirsi Palmroos

Moi Vilma

Kyse on siitä, että Severassa oleva viite ei Netvisorin kautta lähetettynä välity asiakkaalle kun tuon n. 30 merkkiä.

Tapauksessa, josta laitoin tätä viestiä,kysessää oli verkkolaskuna lähtenyt lasku.

En kyllä oikein ymmärrä, mitä hyötyä on käyttöliittymässä näyttää 200 merkkiä, jos asiakkaalle välittyy väin alle 30 merkkiä.

tekijä Vilma Parkkila

Hei,

asian testaamisen ja tarkemman tutkimisen jälkeen voidaan todeta, että viitetietojen siiryminen ei toimi virheellisesti. Severasta Netvisoriin siirtyy Viitteemme ja Viitteenne -kenttien tieto 200 maksimimerkkimäärän rajoissa dokumentaation mukaisesti: Myyntilaskujen ja myyntitilauksien siirto – Netvisor tukiportaali.

Näiden kenttien osalta on kuitenkin rajoitteita siinä vaiheessa, kun lasku lähetetään Netvisorista eteenpäin:

Jos lasku lähetetään Netvisorista asiakkaalle verkkolaskuna, määräytyy kenttien maksimimerkkimäärät Finvoice standardin mukaisesti. Fivoicella kenttien viitteemme ja viitteenne rajoitukset on seuraavat:

  • Viitteemme (SellerReferenceIdentifier): maksimimerkkimäärä on 35
  • Viitteenne (OrderIdentifier/WaybillIdentifier): maksimimerkkimäärä on 35

Jos lasku lähetetään asiakkaalle tulosteena, on laskun kuvalla seuraavat rajoitteet

  • Viitteemme: laskun kuvalle visualisoitava maksimimerkkimäärä on 24
  • Viitteenne: laskun kuvalle visualisoitava maksimimerkkimäärä on 26

Laskupohjamuutoksella on mahdollista lisätä laskun kenttien maksimimerkkimäärää, mutta Finvoice standardin mukaista maksimimerkkimäärää ei ole mahdollista muuttaa. Lähetyksen rajoitteet kannattaa siis ottaa huomioon siis jo Severan puolella ennen laskun siirtoa.

- Vilma / Netvisor-tuki

Kirsi Palmroos
GURU **
tekijä Kirsi Palmroos

No näin käyttäjänä ei kyllä yhtään lohduta, että Severaan voi syöttää 200 merkkiä jotka siirtyvät myös Netvisoriin - tosin ne eivät näy laskulla tai asiakkaalle.

Meille tärkeää on se, mitä asiakas näkee ja miten voimme varmistaa Severassa sen, että käyttäjät eivät syötä kuin tuon n 25 merkkiä ko kenttiin.

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Samaa mieltä. Severan käyttäjää tai meidän asiakasta ei kiinnosta kuinka monta merkkiä teoriassa Severan ja Netvisorin välillä saadaan liikkumaan. Valtaosa laskuista lähtee kuitenkin verkkolaskuna, jolloin osa merkeistä jää välittämättä ilman että Severan käyttäjä huomaa tehneensä väärin.

Voisiko Severan laskusivulla olla varoitusviesti mikäli merkkimäärä ei mahdu Finvoice-standardin mukaiseen verkkolaskuun?

Kirsi Palmroos
GURU **
tekijä Kirsi Palmroos

Tämä tulee nyt koko ajan enenemässä määrin eteen!

Potkin tätä ylös, jotta saisi ääniä.

Mielestäni ihan perusjuttu, joka pitäisi olla ihan oletus. Käyttäjän ja asiakkaan kannalta iso merkitys.