peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR ***

Projektivaiheen asettaminen "odottaa"-tilaan vapauttaa resurssit

(updated by Minna Miettinen ‎14-12-2018 13:02 )
Tila: Aktiivinen

Kaikki varmaan tiedämme, että projektityöskentely ei aina mene kuin Strömsössä. Projektien vaiheet siirtyvät, peruuntuvat ja joissain tapauksissa jopa holdaantuvat useiksi kuukausiksi. Miten saamme tässä tapauksessa jo tehdyt resursoinnit/resurssit vapautettua muiden projektien käyttöön, ilman, että ko. projektilta tarvitsisi poistaa jokaikistä vaihekohtaista, jo kertaalleen tehtyä resursointia (voidaan puhua resurssien "jäädyttämisestä")? Useimmiten nämä projektit/vaiheet jatkuvat kuitenkin myöhemmin ja resursoinnin tekeminen uudelleen ei ole järkevää.

3 kommenttia
Status changed to: Tila: Aktiivinen

Hei Minna! Oikein mielenkiintoinen ajatus ja kuten sanoitkin varsin tuttu tilanne projektityöskentelyssä kun kaikki ei sujukaan.

 

Tarkentava kysymys. Mitä käytännössä pitäisi tapahtua kun resursointi "jäädytetään" tai kun se taas palaa työstettäväksi? Ajan tällä takaa sitä että kun projektin resursointi jäädytetään -> vapautuneet henkilöt resursoidaan toiseeen projektiin -> jäädytetty projekti jatkuu -> mitä sitten tapahtuu? Äkkiseltään tulee mieleen että tästä aiheutuu helposti tilanne jossa jäädytetty resurssi heittääkin palatessaan työntekijän resurssikuorman yli 100%. 

 

Miten teidän yrityksen näkökulmasta tällainen tilanne hoidettaisiin kaikista parhaiten? Riittääkö odotuksella olevien resurssien jäädyttäminen vai aiheutuisiko siitä teillä edellä kuvattuja ongelmia? 

CONTRIBUTOR ***

Heeeiiii, tämähän olikin jo osittain ratkaistu tuotepäivitysten yhteydessä! Tosin vaihekohtaista jäädytystä vielä kovasti kaipaillaan.

Meillä parhaiten toimisi tuo resursoinnin pomppaaminen yli 100 %:iin, jolloin resursointivastaava/projektipäällikkö herää tilanteeseen/tuplabookkaukseen. Järjestelmä ei siis itsessään voisi määrittää, mitkä resurssivaraukset ovat valideja (ts. mikään ei voi overridata toista varausta). Yksi skenaario tietysti on, että esim. projektipäällikkö saisi ilmoituksen (joko Severassa tai sähköpostilla), kun joku työryhmän jäsenistä on overbooked (threshold pitäisi olla itse määritettävissä). Sama varoitus pitäisi tulla myös, mikäli resurssivarausvaiheessa varaus ylittää henkilön maksimikapasiteetin.

Moikka Minna! Tarkoittanet tuota resursoinnin poistamista projektilta (kolmen pisteen takaa)? Huomasithan että sama on mahdollista myös vaihekohtaisesti, kunkin vaiheen perässä olevista kolmesta pisteestä?

 

Miten hyvin tämä vastaa tuota teidän tarvetta "jäädyttää" resurssit?