peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Teemu Karonen
CONTRIBUTOR ***

Kalenterin näkyminen muille

tekijä Teemu Karonen

Moi!

Kaikkien Severa käyttjien kalenterimerkinnät näkyvät ainakin pääkäyttäjille selitteineen. Toivottavasti ei muille?

Saako kalenterin näyttämään vain varattu/vapaa tiedon ilman merkinnän otsikkoa? Varsinkin MS kalenterisynkronoinnin kanssa tämä saattaa aiheuttaa kiusallisia tilanteita.

3 VASTAUSTA3

tekijä Juha Kaksonen

Hei Teemu,

 

kiitos yhteydenotostasi!

 

Severan kalenteri perustuu siihen, että toiset käyttäjät voivat nähdä toisten käyttäjien aktiviteetit kalenterissa, mutta esimerkiksi poissaolojen ja henkilökohtaisten merkintöjen osalta käyttäjä ei näe aihetta tai sisältöä. Esimerkiksi, jos käyttäjä on kirjannut merkinnän henkilökohtaisena, kollega näkee kalenterista tai raportilta tekstin "Henkilökohtainen"

 

Lisätietoja aktiviteettien oikeuksiin ja näkymiseen liittyen löydät tukisivustomme ohjeesta : Aktiviteetit

 

Mukavaa viikonjatkoa!

Teemu Karonen
CONTRIBUTOR ***

Hei Juha,

kiitos vastauksesta!

 

MS kalenterista synkronoituvat aktiviteetit tulevat näköjään oletuksena aktiviteettiryhmään kalenterimerkintä (loogista), jossa siis kolleegat näkevät aktiviteetin nimen. Minä en kuitenkaan pysty muokkaamaan synkronoidun aktiviteetin ryhmää jälkikäteen, joten kaikki synkronoinnin kautta tulevat aktiviteetit näkyvät koko yritykselle. Onko siis ainut tapa "piilottaa" synkronoitujen kalenterimerkintöjen nimet kolleegoilta poistaa synkronointi käytöstä?

 

Oletan, että vaihtamalla "henkilökohtainen" ryhmän oletukseksi, kaikki kalenterimerkinnät tulevat taas sillä eikä niitä voi muokata. Silloin varmasti myös Severan kautta luodut aktiviteetit tulisi oletuksena henkilökohtaiksiksi, mikä ei ole ideaalia.

Hei Teemu,

 

Kalenterisynkronoinnissa MS kalenterimerkinnät kohdistetaan Visma Severan asetuksissa määritetylle oletusaktiviteettityypille. Poikkeuksena tähän on MS kalenterissa luodut henkilökohtaiset merkinnät, jotka kohdistetaan Severassa tyyppiin Henkilökohtainen mikäli aktiviteettityyppi on luotu asetuksiin (Työkalut > Asetukset > Aktiviteettityypit).

 

Tuota ryhmää ei valitettavasti ole mahdollista muuttaa jälkikäteen eli niille voidaan vaihtaa vain aktiviteetin tyyppi kyseisen ryhmän tyypeistä, jotka teillä on Severa asetuksiin määritetty.

 

Suosittelen, että tuota oletusta ei vaihdeta tuohon Henkilökohtainen, koska silloin tuo on aina oletuksena, kun käyttäjä kirjaa merkintöjä Severaan.