peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
MJ Lehtimäki
CONTRIBUTOR *

Kiinteät palkkiot ja tuntipohjainen hinnoittelu laskutuksessa

tekijä MJ Lehtimäki

Meillä on useita asiakkaita, joille menee kiinteähintaisia laskuja (konsultointi), mutta joskus tietyn rajan ylittävä (sama projekti ja vaihe) laskutetaan tuntihintoina. Joskus eri vaiheet ovat kiinteällä hinnalla, kun osa laskutetaan samassa projektissa tuntipohjaisena. Laskutus- tai koontisivulla on kuitenkin haastavaa saada kokonaiskuvaa avoinna olevasta laskutuksesta, jos projektin sisällä on kiinteää ja muuttuvaa osaa. Näin ollen laskutussumma ei usein pidä paikkaansa. Onko keinoa muuttaa asetuksissa tai projektin vaiheissa tai muuten laskutusta siten, että kiinteät näkyvät kiinteinä ja muuttuvat tulevat siihen päälle ja, että kokonaistuntimäärääkin voi seurata?  

2 VASTAUSTA2
MJ Lehtimäki
CONTRIBUTOR *

tekijä MJ Lehtimäki

Kuulostaa aika loogiselta. Me koitamme tuota ratkaisua!! Kiitos 🙂 Palaan 'threadiin', jos emme saa toimimaan tai tulee lisäkysymyksiä.

tekijä Teemu Pohjonen (Päivitetty ‎16-04-2021 09:00 tekijä Teemu Pohjonen VISMA )

Hei!

 

Laskutatte ilmeisesti vaihekohtaisesti eli kiinteän hinnan päälle tulevat muuttuvat hinnat eivät ole samassa?

 

Tällaisessa tilanteessa tekisin(ellei ole jo luotuna) projektin muuttuvalle laskutukselle oman/omat vaiheet. Tämän jälkeen kävisin laskulle asettamassa(suoraan laskulta, lasku asetukset kohdasta) ryhmittelyn vaiheittain päälle, jolloin se erottelee laskulla eri vaiheiden laskutuksen ja tarvittaessa on helppo tiputtaa laskulle kuulumattomat rivit pois.

 

vaiherakenne.PNG