peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Kuinka lisään Severaan uuden arkipyhän, esim. juhannusaaton?

tekijä Laura Lagus-Tiira

Kun käytössä on Aktiviteettien hallinta tai Edistynyt työajanhallinta -lisäosa, Severan asetuksista löytyy Lomat-osio, jonne on lisätty oletuksena eri maiden (Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Alankomaat) palkalliset arkipyhät. Koska esim. Suomessa juhannusaatto ei ole kaikilla työpaikoilla palkallinen vapaapäivä, sitä ei ole lisätty oletuksena asetuksiin, vaan jokaisen yrityksen pitää käydä se tarvittaessa sinne lisäämässä.  

 1. Avaa Työkalut - Asetukset
 2. Siirry Tunnit ja matkat -osioon
 3. Valitse Lomat
 4. Varmista, että olet tekemässä lisäystä oikealle maalle ja vuodelle (esim. tapauksissa, jossa lisätään arkipyhää jälkikäteen edelliselle vuodelle tai muulle kuin oletusmaalle)
 5. Lisää uusi arkipyhä
  • Päiväys: Arkipyhän päivämäärä
  • Kuvaus: Arkipyhän nimi, esim. Juhannusaatto
  • Joka vuosi: Älä valitse ruutua "Joka vuosi", jos arkipyhän päivämäärä vaihtelee vuosittain
 6. Valitse Lisää

Jos arkipyhä lisätään jälkikäteen ja yrityksessänne on käytössä liukumalaskenta, liukumat tulee laskea kaikille yrityksenne käyttäjille uudestaan:

 1. Avaa Työkalut - Asetukset
 2. Valitse Työaikakirjausasetukset
 3. Saat laskettua kaikkien työntekijöiden liukumat kerralla uudestaan sivun alalaidasta löytyvän painikkeen avulla "Laske liukumat uudelleen"
1 VASTAUS1
Kalle Rapi
VISMA

tekijä Kalle Rapi

Juhannus lähestyy joten on hyvä muistuttaa että Juhannusaatto kannattaa käydä, lisäämässä etukäteen Severaan lomapäiväksi