peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Laskun poistaminen

hei,

miksi laskua ei voi enää poistaa sen jälkeen kun sille on muodostunut laskunro? Eli toisin sanoen, en voi poistaa laskua mikäli erehdyn merkkaamaan laskun Vedoksesta Lähetetyksi ja sen jälkeen huomaan että muodostamani lasku ei syystä tai toisesta olekaan julkaisukelpoinen. Mielestäni ennen ei ole ollut näin. Ei auta vaikka palautan laskun takaisin vedokseksi.

4VASTAUSTA4
Highlighted

Re: Laskun poistaminen

Hei Kati,

Kiitos viestistäsi!

Severasta on mahdollista poistaa viimeisin laskunumeron saanut lasku. Poikkeuksena tähän on hyvityslasku, jota ei voi koskaan poistaa. Jos virheellisen laskun jälkeen on luotu uusia laskuja, ei tuota virheellistä laskua voida poistaa "välistä". Tällöin ratkaisuna on luoda tälle laskulle hyvityslasku ja tämän jälkeen luoda uusi lasku oikeilla tiedoilla.

Mukavaa päivänjatkoa!

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Re: Laskun poistaminen

moi,

kiitos tiedosta, enpä ole tuohon yksityiskohtaan (vain viimeinen lasku poistettavissa) kiinnittänytkään huomiota mutta niinpä näyttää olevankin.

Kohtasin kuitenkin ongelman, jonka kanssa piti temppuilla ennenkuin ratkesi:

En muistanut päivittää vuodenvaihteessa juoksevaa laskunumerointia, joten tammikuun töitä laskuttaessani ensimmäinen lasku sai vahingossa viime vuoden numeron, taisi olla 2015064. Huomasin virheeni ennenkuin muutin toisen laskun vedoksesta lähetetyksi ja päivitin siinä välissä juoksevan numeroinnin alkamaan numerosta 2016001. Ajatuksenani oli poistaa tuo virheellinen lasku muiden laskujen muodostamisen jälkeen ja tehdä se lopuksi uudestaan. Noh, tässä vaiheessa pääsin sitten siihen, ettei se lasku suostunut sieltä tietenkään poistumaan. Seuraavaksi ajattelin, että poistan virheelliseltä laskulta laskurivit ja jätän sen järjestelmään, mutta perfektionismiin taipuvaisena siedin tilannetta noin kolme tuntia. Vastauksesi innoittamana poistin oikeilla numeroilla olevat laskut (joita oli onneksi vain 6kpl) luullen siten pääseväni poistamaan myös tuon kauneusvirheen. Mutta ei, eipä suostunut lasku poistumaan vaikka oli jonon viimeisin! Muutaman huolella valitun sadattelun jälkeen satuin kokeilemaan seuraavaa: muutin juoksevan numeroinnin seuraavaksi numeroksi 2015065 ja palasin laskuraportille. Ja kas, nyt virheellisen laskun Poista-rasti olikin muuttunut aktiiviseksi. Hurraa. Sitten vain muodostin kertaalleen jo tehdyt laskut uudestaan järjestelmään ja painoin opetuksen mieleeni.

Tuo vinkiksi mikäli joku toinenkin onneton kohtaa joskus vastaavan ongelman.

Highlighted
CHAMPION **

Re: Laskun poistaminen

Hei,

saako laskuvedoksia poistettua massana?

Highlighted

Re: Laskun poistaminen

Hei,

 

Severassa ei ole mahdollista poistaa vedos-laskuja massana eli poisto pitää tehdä aina lasku kerrallaan.

 

Mukavaa päivänjatkoa!