peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Kirsi Palmroos
GURU **

Liikevaihdon jaksotus Severassa (toistuvaislaskutus)

tekijä Kirsi Palmroos

Solutions'18 tapahtumassa oli puhetta, että toistuvaislaskutukseen on tulossa parannusta siten, että sitä voidaan käyttää järkevästi esim. ennustessa. Tällä hetkellähän toistuvaislaskutuksen ennuste on se, mikä on seuraavana laskutuksessa. Esim. jos asiaksta laskutetaan kerran kuukaudessa vuoden ajan, saadaan Severasta ulos vain 1 kk laskutus.

Mikä tälle on aikataulu?

Tämän vuoksi meillä (ja varmasti kaikilla, jotka käyttävät toistuvaislaskutusta) ennustaminen on käsipeliä ja excelöintiä.

3 VASTAUSTA3

tekijä Hanna Karppinen

Hei Kirsi,

Uudessa Severassa on jo nyt mahdollista muodostaa toistuvaislaskutuksesta (tai tuotteisiin perustuvasta laskutuksesta) 12 kuukauden laskutusennuste.

Voit tehdä tämän avaamalla projektin ja valitsemalla taloustiedot välilehden. Kun olet lisännyt toistuvaislaskutteisen rivin maksuerät osiossa, voit sen jälkeen klikata "Päivitä ennuste" nappia Ennuste osiossa, joka on samalla sivulla.

Järjestelmä luo 12 kuukauden ennusteen tästä ajanhetkestä eteenpäin.

päivitäennuste.PNG

Voit lukea lisää aiheesta tukisivustoltamme.

Kirsi Palmroos
GURU **

Hei Hanna

Saako tuosta ennusteesta jonkun koontiraportin eli esim. kaikki tietyn yksikön ennusteessa olevat tuotteet projekteittain?

Hei!

Graafisilla raporteilla saat todella hyviä näkymiä aikaiseksi ja niiden porautumis-ominaisuudella pääset käsiksi projektitasolle. Raportit saa rajattua tuotteen tai tuotteiden mukaan. Tämä saattaa siis tarkoittaa sitä, että joudut luomaan useamman raportin, jos haluat seurata nimenomaan tiettyjen tuotteiden ennusteita.

Kokeile näin:

1. Avaa uudessa käyttöliittymässä Raportit

2. Valitse Taloustiedot

3. Valitse "Taloustiedot aikajanalla" (pylväsgraafi)

4. Kohdassa "Arvot", anna tietolähteen olla "Laskutus", valitse ryhmittelyksi "Yksikkö", valitse haluamasi aikajakso. Tarkista lisäksi kohta "Sisällytä tiedot", haluatko mukaan edellisen vuoden ja haluatko painottaa ennustetta myynnin todennäköisyyden perusteella. Jätä kuitenkin Ennuste valituksi.

5. Kohdassa "Suodattimet", klikkaa Valitse suodattimet > Tuote. Valitse tämän jälkeen yksi tai useampi tuote, jonka perusteella haluat rajata raporttia. Valinta vaikuttaa sekä toteutuneeseen laskutukseen, että ennusteeseen.

6. Tallenna raportti. Voit laittaa raportin työpöydällesi tai jakaa sen kollegoillesi.

Raportti näyttää sinulle nyt siis toteutuneen laskutuksen ja laskutusennusteen yksiköittäin rajattuna haluamillasi tuotteilla. Klikkaamalla pylvästä pääset porautumaan projekteihin, joista pylväs koostuu. Voit tarkastella projekteja edelleen pylväinä tai vaihtaa näkymää piirakaksi tai listaksi.

Jos kokeilet raporttia, kerrothan oliko raportti hyödyllinen vai kaipaatko kenties toisenlaista näkymää?

Hyvää viikonloppua!